EUROLYGA 2023

Neklumpantiems Prancūzijos ir Švedijos rankininkams varžovai patampė nervus

Egipte vykstančiose pasaulio vyrų rankinio pirmenybėse keturių grupių komandos pirmadienį sužaidė paskutines pirmojo etapo rungtynes. Nepraradę nė taško tarpinį finišą pasiekė Portugalijos, Prancūzijos ir Švedijos rankininkai.

Prancūzijos rankininkai įveikė po atkaklios kovos šveicarus.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Prancūzijos rankininkai įveikė po atkaklios kovos šveicarus.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2021, 11:13 PM, atnaujinta Jan 18, 2021, 11:17 PM

E-H grupėse per pirmąjį etapą taškų neprarado trys komandos. Pirmadienį trečiąsias pergales iškovojo Portugalijos, Prancūzijos ir Švedijos rinktinės.

Tačiau trečiąsias rungtynes įtikinamai laimėjo tik portugalai, nesunkiai įrodę pranašumą prieš Alžyro rankininkus 26:19 (F grupė). Tuo tarpu prancūzai ir švedai nugalėjo vos vieno įvarčio skirtumu: Prancūzija – Šveicariją 25:24 (E grupė), Švedija – Egiptą 24:23 (G grupė).

Abejose rungtynėse laimėjusios komandos nė karto nebuvo įgijusios didesnės nei dviejų įvarčių persvaros. Tuo tarpu šveicarai vienu metu pirmavo trimis įvarčiais, egiptiečiai – keturiais.

Ypač apmaudu buvo pirmenybių šeimininkams, kurie ne tik neišsaugojo persvaros, bet ir paskutinę minutę rengė ilgą ataką, kurios pabaigti įvarčiu nesugebėjo.

„Labai apmaudu pralaimėti vieno įvarčio skirtumu. Puikiai žaidėme pirmajame kėlinyje, bet kai antrajame kėlinyje vienas po kito buvo pašalinti du mūsų rankininkai, žaidimas išsiderino“, – nusivylė Egipto rinktinę treniruojantis ispanas Roberto Garcia Parrondo.

Pirmajame etape nė karto nepralaimėjo ir H grupės nugalėtoja Rusijos komanda, tačiau rusai dar pirmajame ture prarado vieną tašką, kai sužaidė lygiosiomis su Baltarusijos rinktine. Pirmadienį rusai pirmąjį etapą pabaigė nelengva pergale prieš Korėjos rinktinę 30:26.

Prieš paskutiniąsias rungtynes nedidelę viltį patekti į kitą etapą turėjo Austrijos ir Maroko rinktinės. Vis dėlto joms nepavyko įveikti favoritų. Austrija nusileido Norvegijai 29:38 (E grupė), Marokas – Islandijai 23:31 (F grupė).

Į antrąjį etapą nepatekę austrai galėjo keiksnoti ir likimą. Kartu su jais E grupėje turėjo žaisti labai silpna JAV rinktinė, tačiau amerikiečiai dėl sveikatos krizės neatvyko į Egiptą ir juos pakeitė Šveicarijos komanda. Šveicarai ir užėmė trečiąją vietą grupėje.

G grupėje akis į akį susidūrė komandos, kovojusios dėl trečiosios vietos. Jų dvikovoje Šiaurės Makedonija pranoko Čilę 32:29.

Slovėnai ir baltarusiai paskutinėse H grupės rungtynėse kovojo dėl taškų, kurie bus įskaityti antrajame etape. Savo sąskaitą papildė Slovėnijos rinktinė, pasiekusi pergalę 29:25.

Antrajame etape 24 komandos bus suskirstytos į keturias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas. Antrajame etape bus įskaityti pirmojo etapo tarpusavio rungtynių taškai.

III grupę sudarys Portugalija, Prancūzija (antrąjį etapą pradės su 4 taškais), Islandija, Norvegija (po 2), Šveicarija ir Alžyras (po 0), IV grupę – Švedija (4), Rusija (3), Egiptas, Slovėnija (po 2), Baltarusija (1) ir Šiaurės Makedonija (0).

I ir II grupių sudėtys paaiškės antradienį, kai paskutines pirmojo etapo rungtynes sužais kitų keturių grupių komandos.

Namo dar nevažiuos ir komandos, kurios pirmojo etapo grupėse užėmė paskutiniąją vietą. Jos varžysis dėl 25-32 vietų. Jau aišku, kad silpniausių komandų turnyre žais Austrija, Marokas, Čilė ir Korėja.

Pirmadienį kelialapį į antrąjį etapą gavo ir Urugvajaus rinktinė. Urugvajiečiai sužinojo, kad jiems nereikės žaisti lemiamų A grupės rungtynių dėl trečiosios vietos su Žaliojo Kyšulio komanda, kurioje dėl užsikrėtimų koronavirusu liko per mažai žaidėjų.

Pasaulio pirmenybėse debiutuojančią Žaliojo Kyšulio rinktinę sveikatos krizė ištiko dar prieš kelionę į Egiptą, kai per treniruočių stovyklą Portugalijoje koronavirusu užsikrėtė šeši rankininkai. Afrikiečiams atvykus į pasaulio pirmenybes teigiami buvo dar šešių žaidėjų koronaviruso testai. Žaliojo Kyšulio rinktinė sužaidė pirmojo turo rungtynes, kuriose pralaimėjo vengrams, bet sekmadienį nebegalėjo eiti į aikštę ir be kovos atidavė du taškus vokiečiams.

Žaliojo Kyšulio rankinio vadovai tikėjosi iki antradienio papildyti rinktinę keturiais naujais rankininkais, tačiau to padaryti nepavyko. Ši komanda nežais ir dėl 25-32 vietų.

Pirmadienio rezultatai

3 turas

E grupė

Prancūzija – Šveicarija 25:24 (14:14). Mahe 7/ Schmidas 10.

Norvegija – Austrija 38:29 (20:17). Sagosenas 9, Tonnesenas 7, Blonzas 7/ Weberis 6, Wagneris 6.

Lentelė: Prancūzija – 6, Norvegija – 4, Šveicarija – 2, Austrija – 0.

F grupė

Portugalija – Alžyras 26:19 (14:9). Portela 4/ Berkousas 7.

Islandija – Marokas 31:23 (15:10). Kristjanssonas 6, Gudmundssonas 6/ Zaroili 5.

Lentelė: Portugalija – 6, Islandija – 4, Alžyras – 2, Marokas – 0.

G grupė

Šiaurės Makedonija – Čilė 32:29 (16:17). K.Lazarovas 8/ Ceballosas 7, Er.Feuchtmannas 7, R.Salinasas 7.

Švedija – Egiptas 24:23 (9:12). Perssonas 8, Wanne 5/ Sanadas 8, Omaras 6.

Lentelė: Švedija – 6, Egiptas – 4, Šiaurės Makedonija – 2, Čilė – 0.

H grupė

Korėja – Rusija 26:30 (15:15). Kimas J.u. 8/ Andrejevas 5, Kornevas 5.

Slovėnija – Baltarusija 29:25 (15:15). Jancas 8, Dolenecas 7/ Karaliokas 7.

Lentelė: Rusija – 5, Slovėnija – 4, Baltarusija – 3, Korėja – 0.

Antrojo etapo grupių lentelės

III grupė: Portugalija ir Prancūzija – po 4, Islandija ir Norvegija – po 2, Šveicarija ir Alžyras – po 0.

IV grupė: Švedija – 4, Rusija – 3, Egiptas ir Slovėnija – po 2, Baltarusija – 1, Šiaurės Makedonija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.