EUROLYGA 2023

Vilniaus bokso akademijos projektas „Boksas visiems“ sulaukė didžiulio vaikų susidomėjimo

Vilniaus bokso akademija džiaugiasi puikiais 2020 metais vykdyto projekto „Boksas visiems“ rezultatais. Tarptautinės kategorijos treneriai Vitalijus Vasiljevas ir Aleksandras Baranovas su bokso sporto šaka supažindino daugiau negu 200 vaikų, treniruočių stovyklose dalyvavo 84 vaikai. Nemažą dalį jų sudarė mergaitės.

Vilniaus bokso akademijos projektas „Boksas visiems“ sulaukė didžiulio vaikų susidomėjimo.<br>Scanpix nuotr.
Vilniaus bokso akademijos projektas „Boksas visiems“ sulaukė didžiulio vaikų susidomėjimo.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-25 22:57

Bokso paslaptimis su vaikais dalinosi ir vienas tituluočiausių Lietuvos boksininkų – daugkartinis Lietuvos čempionas Tadas Tamašauskas.

„Degančios vaikų akys ir entuziazmas – geriausias atlygis treneriui už atliktą darbą ir jiems atiduotas žinias. Maloniai nustebino vaikų susidomėjimas bokso sporto šaka – vos galėjome sutalpinti visus norinčius. Su treneriais tikimės, kad po šio projekto, padaugės vaikų, lankančių sporto treniruotes.

Nebūtinai bokso, svarbiausia, kad vaikai kuo daugiau sportuotų, nes pastaruoju metu vaikų dėmesį labiau traukia ne sportas, o telefonai ir kompiuteriai. Aišku, labai norėtume, kad iš jų išaugtų ir geri boksininkai, nes tai – labai įdomi ir daugybės įgūdžių reikalaujanti sporto šaka“, – tvirtina olimpinio kelialapio į Tokijo žaidynes siekiantis T. Tamašauskas.

Nemokamose viešose treniruotėse ir treniruočių stovyklose vaikai ne tik sportavo, bet ir buvo užimti edukacinėmis programomis, stebėjo įdomiausių istorinių bokso kovų vaizdo įrašus. Daugiausia klausimų treneriai ir boksininkai sulaukė apie legendinių Lietuvos boksininkų – Algirdo Šociko, Dano Pozniako kovas, apie Lietuvos boksininkų iškovotus medalius po nepriklausomybės atkūrimo olimpinėse žaidynėse, pasaulio bei Europos čempionatuose.

Iš viso vyko penkios treniruočių stovyklos „City Boxing“ klube bei dešimt viešų treniruočių Bernardinų sode.

Projektas „Boksas visiems“ bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.