EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų rankinio lygoje paaiškėjo visos pusfinalio dalyvės

Lietuvos moterų rankinio lygoje (LMRL) finišavo ketvirtfinalio etapas. Paskutiniąja ekipa, žengusia tarp keturių stipriausių lygos komandų, tapo Vilniaus SM „Tauras“, antrosiose serijos rungtynėse 27:20 (13:11) įveikęs Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūno“ merginas.

Lietuvos moterų rankinio lygoje finišavo ketvirtfinalio etapas.<br>LRF nuotr.
Lietuvos moterų rankinio lygoje finišavo ketvirtfinalio etapas.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2021, 7:17 PM, atnaujinta Nov 14, 2022, 6:05 PM

Pirmasis ketvirtfinalio mačas Klaipėdoje baigėsi „Viesulo SC-Dragūno“ pergale trimis įvarčiais (27:24), tad vilnietėms namuose reikėjo panaikinti šį atsivežtą deficitą.

Lemiamas mačas prasidėjo lygia kova ir prabėgus 20 minučių pirmajame kėlinyje rezultatas vis dar buvo lygus – 8:8. Vis tik paskutinę pirmojo kėlinio atkarpą sėkmingiau sužaidė šeimininkių klubas, kuris sugebėjo susikurti 2 įvarčių pranašumą – 13:11.

Lemiamas lūžis susitikime įvyko po pertraukos. Jau pirmosiomis antrojo kėlinio minutėmis vilnietės susikūrė reikiamą pranašumą – 19:12. Puolime strigusi viešnių iš Klaipėdos komanda taip ir neberado jėgų sugrąžinti intrigą ir vilnietės reikiamą pranašumą išlaikė iki pat mačo pabaigos – 27:20.

Prie svarbiausios sezono pergalės Vilniaus komandoje daugiausiai prisidėjo jau ir Lietuvos moterų rinktinėje debiutavusi Silvija Mackonytė, kuri pelnė 12 įvarčių, Dominyka Andronik pridėjo 6, Ana Andronik ir Ūla Vienažindytė – po 2.

Paskutinėse sezono rungtynėse Klaipėdos ekipoje rezultatyviausia buvo Dovilė Mižutytė, surinkusi 9 įvarčius, Austėja Rimkutė įmetė 4, Mireta Rutytė ir Samanta Klovaitė – po 3.

„Tauro“ merginos pusfinalyje serijoje iki 2 pergalių susitiks su reguliaraus sezono nugalėtoja Kauno raj. „Cascada-HC Garliava SM“ ekipa, o kitoje poroje kausis Kauno „ACME-Žalgiris“ ir Vilniaus „Eglė“. Numatyta, kad pusfinalio etapas startuos jau balandžio 28 dieną.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.