EUROLYGA 2023

R. Berankis per savaitę uždirbo 6,9 mln. eurų – tenisininkas tikina, kad tai sukčių pinklės

Jau ne kartą prisidengiant garsiais Lietuvos sportininkų vardais internetiniai sukčiai siekia pasipelnyti ar bent gauti žmonių duomenis, kuriuos po to galima būtų pasinaudoti savo ne itin švariems kėslams. Į internetinių sukčių taikiklį pateko ir geriausias šalies tenisininkas 30-metis Ričardas Berankis, kuris neva reklamuoja galimybę praturtėti.

Ričardas Berankis tinkina, kad jo vardu naudojasi sukčiai.
Ričardas Berankis tinkina, kad jo vardu naudojasi sukčiai.
Ričardas Berankis tinkina, kad jo vardu naudojasi sukčiai.<br> T.Bauro nuotr.
Ričardas Berankis tinkina, kad jo vardu naudojasi sukčiai.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 9:29 PM, atnaujinta May 18, 2021, 10:37 PM

Internete pastaruoju metu kaip virusas plinta neva atviravimai, jog atlikus tam tikrus finansinius darbus, galima praturtėti, kaip ir R.Berankis – neva, jo sąskaita pastaruoju metu yra milijoninė – parodytas koliažas, kuriame R.Berankis, neva jo mašina ir sąskaita, kurioje beveik 6,9 eurų.

„R.Berankio pastaroji savaitė neįtikėtina. Ar visa tai tik iš teniso? Atskleista daugiau detalių“, – skalbiama feisbuko poste.

Į šią sukčių sumanytą apgaulę jau sureagavo ir pats dabar Lietuvoje esantis R.Berankis, kuris savo instargamo paskyroje prašė visų netikėti tuo, kas platinama, o geriausiai – neatidarinėti nuorodų.

„Dėmesio. Panašu, kad ir aš sulaukiau sukčių dėmesio. Skubu pranešti, kad internete pasklido informacija, kurioje neva aš siūlau kažkokius stebuklingus maisto papildus ar išmokysiu, kaip uždirbti milijonus pinigų yra grynas melas ir neteisėtas mano vardo naudojimas , – rašė R.Berankis. – Neužkibkite, ir netikėkite šiomis melagingomis reklamomis, o geriausia – net neatidarinėkite“.

Pirmadienį atnaujintame Teniso profesionalų asociacijos (ATP) geriausių pasaulio žaidėjų reitinge  R.Berankis per savaitę iš 92-osios vietos pakilo į 90-ąją.

30-metis lietuvis savo sąskaitoje turi 839 reitingo taškus. Jam pavyko susigrąžinti bent dalį pozicijų, kurias jis prarado už praėjusią savaitę, kuomet neteko prieš dvejus metus iškovotų taškų laimėjus „Challenger“ serijos turnyrą ir iš 84-osios vietos nukrito į 92-ąją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.