EUROLYGA 2023

Tokijo olimpiados taisykles dėl COVID-19 pažeidę Sakartvelo atletai neteko akreditacijos

Du Sakartvelo dziudo meistrai, iškovoję sidabrą per atidėtas 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes, neteko akreditacijos, nes pažeidė COVID-19 taisykles, palikę olimpinį kaimelį, šeštadienį pranešė jų šalies Nacionalinio olimpinio komiteto (NOK) pareigūnas.

27 metų Važa Margvelašvilis <br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
27 metų Važa Margvelašvilis <br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2021, 7:43 PM

Tai pirmas atvejis nuo žaidynių pradžios, kai buvo nubausti atletai, pažeidę griežtas infekcijos prevencijos taisykles, draudžiančius komandų nariams palikti savo būstus bet kokiais tikslais, išskyrus treniravimąsi ir dalyvavimą rungtynėse.

27 metų Važa Margvelašvilis ir 29 metų Laša Šavdatuašvilis išėjo už komplekso ribų, kad susitiktų su „vienu iš savo gerų pažįstamų“, gyvenančiu Japonijoje, pranešė prisistatyti atsisakęs Sakartvelo NOK pareigūnas.

„Jiems paliekant kaimelio ribas, niekas jų nesustabdė prie išėjimo. Taigi, jie pagalvojo, kad jiems leidžiama išeiti į lauką“, – naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas.

„Jie tiesiog norėjo šiek tiek pabūti lauke, atsipalaiduoti po sunkios varžybų dienos, po sunkaus karantino laikotarpio“, – pridūrė jis.

Abu atletai šią savaitę pralaimėjo japonų dziudo meistrams ir neteko galimybės iškovoti auksą.

Anot Sakartvelo NOK pareigūno, judviejų akreditacija buvo panaikinta penktadienį, bet sportininkai išvyko namo iš Japonijos tik dabar.

Anksčiau šeštadienį olimpiados organizatoriai pranešė, kad buvo imtasi drausminimo priemonių mažiausiai vieno žaidynių dalyvio atžvilgiu, bet neatskleidė susijusių asmenų skaičiaus arba jų tapatybės.

„Kadangi akreditacija buvo panaikinta, jie nebegalės lankytis 2020-ųjų Tokijo olimpiados objektuose“, – žurnalistams sakė organizacinio komiteto atstovas Masa Takaya.

„Palikti Olimpinį kaimelį, siekiant aplankyti vaizdingas vietas, yra draudžiama“, – paaiškino jis.

V. Margvelašvilis sekmadienį grūmėsi su Hifumi Abe, o L. Šavdatuašvilis pirmadienį pralaimėjo Shohei Ono.

Žaidynių atletai Japonijoje gyvena biologiškai saugių „burbulų“ sąlygomis ir yra kasdien testuojami dėl COVID-19. Po galutinių varžybų sportininkai privalo per palikti šalį dvi paras.

Tęsiantis atidėtoms 2020 metų žaidynėms, Japonija grumiasi su rekordiniais koronaviruso atvejų skaičiais, o penktadienį pranešė, kad dėl pandemijos įvesta nepaprastoji padėtis bus pratęsta ir išplėsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.