EUROLYGA 2023

Pasaulio ledo ritulio čempionate JAV išsigelbėjo nuo fiasko, o norvegai įsigudrino praleisti 3 įvarčius per 4 minutes

Suomijos Tamperės ir Helsinkio miestuose vyksta pasaulio ledo ritulio čempionato elitinio diviziono kovos, kur geriausios planetos ledo ritulio ekipos varžosi dėl šių metų apdovanojimų. Sekmadienį buvo sužaisto šešios dvikovos.

 JAV ledo ritulininkai sugebėjo laimėti, nors atsiliko 0:2.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 JAV ledo ritulininkai sugebėjo laimėti, nors atsiliko 0:2.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-15 23:06

A grupėje pirmieji žaidė vieni iš favoritų Kanados ledo ritulininkai ir galima autsaiderė Italija. Kanadiečiai pirmame kėlinyje nesugebėjo pasinaudoti persvara, tačiau jau antrame ir trečiame kėliniuose pelnė penkis įvarčius be atsako ir galiausiai nugalėjo 6:1 (1:1, 3:0, 2:0). Kanada turi dvi pergales, o italai – du pralaimėjimus.

Kitame mače pirmąją sėkmę iškovojo Prancūzijos rinktinė, kuri 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) įveikė be pergalių vis dar liekančią Kazachstano komandą. Nors kazachai pirmieji pelnė įvartį, prancūzai antrame sugebėjo pelnyti du įvarčius ir atsilaikė trečiame kėlinyje.

Paskutiniame dienos mače susikovė po vieną laimėjimą jau turėjusios Danija ir Šveicarija. Rimtos kovos taip ir neįvyko – Šveicarija susitvarkė su danais 6:0 (1:0, 4:0, 1:0) ir kaip kanadiečiai turi jau dvi pergales bei užima 1–2 vietas.

B grupėje itin atkaklus mačas vyko tarp Norvegijos ir Didžiosios Britanijos. Norvegai per pirmuosius du kėlinius įmušė 3 įvarčius ir buvo ramūs.

Tačiau britai sukūrė neįtikėtiną stebuklą – jau baigiantis rungtynėms per 4 minutes nuo 52-osios iki 56-osios pelnė tris įvarčius ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Tačiau ir per jį nė vienai ekipai nepavyko pasižymėti. Tad buvo mušami bulitai ir sėkmingiau juos realizavo norvegai ir jie laimėjo 4:3 (1:0, 2:0, 0:3, 0:0, 1:0).

Ne ką didesnė intriga vyko mače tarp Austrijos ir JAV rinktinių, kurios nugalėtojas paaiškėjo tik po pratęsimo.

Jame JAV rinktinės žaidėjas Luke'as Hughesas vienas pats pabėgo į greitą ataką, įmušė pergalingą įvartį ir amerikiečiai 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) nugalėjo Austrijos komandą. Prieš tai austrai pirmavo 2:0.

Iki šiol Austrijos rinktinė per aštuonerias tarpusavio rungtynes pasaulio čempionatuose tik sykį buvo įveikusi JAV komandą ir tai padarė 2001 m.

Paskutinėse B grupės dienos rungtynėse Švedija sugebėjo palaužti Čekiją rezultatu 5:3 (1:1, 3:1, 1:1). Davar abi rinktinės turi po 3 taškus.

Į ketvirtfinalius pateks po keturias geriausias grupių komandas, o į žemesnį, pirmojo diviziono A grupę iškris paskutinės grupių komandos bei kitais metais rungtyniaus vienoje grupėje su Lietuvos rinktine. 2021 m. Pasaulio ledo ritulio čempionate triumfavo Kanada, antrą vietą užėmė Suomija, o trečia liko JAV rinktinė. Kanadiečiai yra pasaulio čempionatų rekordininkai ir savo sąskaitoje turi jau 27 aukso medalius, 15 sidabro ir 9 bronzas – viso 51 medalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.