EUROLYGA 2023

M. Fominas bei N. Kočergina medalių neiškovojo, bet buvo greičiausi tarp Lietuvos biatlonininkų

Otepėje (Estija) baigėsi dvi dienas vykęs atviras Lietuvos vasaros biatlono čempionatas. Sekmadienį vykusi bendro starto rungtis mūsiškiams nebuvo sėkminga: tarp suaugusiųjų lietuviai liko be medalių. Iki apdovanojimo vos 0,4 sek. pritrūko Maksimui Fominui, o moterų komandoje pajėgiausia buvo Natalija Kočergina – abu visaginiečiai finišavo ketvirti.

M.Fominas.<br>Christian Manzoni/IBU nuotr.
M.Fominas.<br>Christian Manzoni/IBU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Trakys

2022-09-26 15:11

Vyrų 12,5 km bendro starto riedslidėmis rungtyje triumfavo Europos čempionas latvis Andrejus Rastorgujevas (šaudymas 0+0+0+2), kuris 10,3 sek. pranoko estą Rene Zahkną (0+0+1+1) bei 28,1 sek. – kitą Estijos biatlonininką Raido Raenkelį (1+1+1+0). Su pastaruoju visame penktame rate kovojo M.Fominas bei Vytautas Strolia. Finišo tiesiojoje bronzą išplėšė estas, M.Fominas atsiliko 0,4 sek. (0+1+2+0), o V.Strolia – 0,7 sek. (0+1+1+2).

M.Fominas prieš Lietuvos rinktinės lyderį pasiekė savotišką revanšą: šeštadienį vykusioje sprinto rungtyje V.Strolia jaunąjį komandos draugą pranoko viena sekunde.

„Esu pusiau laimingas, nes vienas iš pagrindinių mano tikslų buvo pakovoti su Vytautu. Šiandien tai gavosi ir netgi gavosi laimėti. Vakar taip gerai pasirodžiau, todėl galvojau, kad ir šiandien pavyks kovoti dėl medalių, bet pritrūko sekundės. Vertinčiau septintuku savo pasirodymą“, – komentavo M.Fominas.

Po ketvirtojo šaudymo visaginietis rikiavosi trečias, iškart už jo riedslidėmis važiavo V.Strolia, tuo tarpu R.Raenkelis nuo mūsiškių atsilikinėjo 3–4 sekundėmis.

„Kai išvažiavau, mačiau, kad Vytas palieka baudos ratus ir supratau, kad bus kova dėl trečios vietos. Bet tik pradėjome važiuoti į pirmą kalniuką už šaudyklos, išgirdau kažką už mūsų nugarų. Ten buvo estas, buvęs slidininkas. Žinojau, kad jis labai stiprus. Pasirinkau taktiką važiuoti už nugarų, nes Vytautas mūsų lyderis, o Raenkelis irgi labai stiprus. Reikėjo važiuoti paskui juos ir tikėtis išlaikyti jų tempą, o finiše bus viskas aišku. Taip gavosi, kad laimėjau prieš Vytautą, bet pralaimėjau Raenkeliui“, – pasakojo M.Fominas.

Šią vasarą M.Fominas tapo pasaulio jaunimo čempionu supersprinto riedslidėmis rungtyje. 21-erių biatlonininkas tikisi pakovoti dėl vietos komandoje, kuri 2022–2023 metų sezone dalyvaus pasaulio taurės varžybose. Vidinė atranka numatyta lapkritį po treniruočių stovyklos Norvegijoje.

„Treneriai juokauja, kad uždirbau sau kelionę į pasaulio taurę. Labai džiugina mano vasaros sportinė forma, bet neaišku, kaip bus žiemą, nes iki pirmo starto daug laiko. Jaučiu, kad padarėme labai gerą darbą, o šaudymas yra neblogas“, – sakė M.Fominas.

Moterų 10 km bendro starto varžybose prizines vietas okupavo estės: laimėjo Tuuli Tomingas (0+0+2+1), 3,4 sek. pranokusi Susaną Kuelm (0+0+2+1) bei 1 min. 42,6 sek. – Reginą Ermits (1+3+1+2). Ketvirta finišavo pastarajai 19 sekundžių pralaimėjusi N.Kočergina (2+2+1+2).

„Treniruočių stovyklą pradėjome prieš dvi savaites – ji buvo labai sunki, darbinga. Šis mėnuo pagal krūvių apimtį pats sunkiausias iš visų pasiruošime. Varžybas pasiekėme pavargę, sprinte buvo labai sunku, kentėjau iki paskutinio. Visą naktį prastai miegojau, o savijauta buvo tokia, kad galvojau, jog varžybų išvis nebaigsiu. Startavau, pirmą ratą pradėjome labai lėtai – tokiu tempu net per treniruotes retai važiuojame. Po šaudymo visos pradėjo dirbti, atsirado atsilikimai. O jei nebūdavo su kuo drauge važiuoti, daug jėgų atimdavo priešinis vėjas“, – varžybas apibūdino N.Kočergina.

Ilgametė rinktinės narė visą vasaros sezoną kentė kojos skausmus. Traumos pasekmes ji jautė ir startuodama Lietuvos čempionate.

„Iki šiol dar gydau koją, šis skausmas nuolat išlenda. Važinėju į Vilnių, gydau koją, bet bėgti išvis negaliu. Dabar treniruosiuosi tik su riedučiais ir slidėmis“, – sakė N.Kočergina.

Drauge su atviru Lietuvos vasaros biatlono čempionatu buvo vykdomas ir Estijos čempionatas bei Baltijos šalių biatlono taurės varžybos. Otepėje, kurioje 2027 metais vyks pasaulio čempionatas, startavo Lietuvos, Estijos, Latvijos bei Danijos biatlonininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.