EUROLYGA 2023

IOC svarsto „kūrybišką“ planą sugrąžinti Rusiją į sporto varžybas kaip Azijos šalį

Rusija gali sugrįžti į kai kuriuos tarptautinius sporto renginius ir olimpines atrankos varžybas kaip Azijos, o ne Europos šalis, rašo naujienų agentūra AP.

IOC svarsto „kūrybišką“ planą sugrąžinti Rusiją į sporto varžybas<br>AFP/Scanpix nuotr.
IOC svarsto „kūrybišką“ planą sugrąžinti Rusiją į sporto varžybas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 7:20 PM

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas penktadienį pasveikino „kūrybišką“ planą leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti varžybose Azijoje po daugiau nei devynis mėnesius trukusios izoliacijos ir draudimo dalyvauti daugumos olimpinių sporto šakų varžybose po invazijos į Ukrainą.

Pareiškime tiesiogiai nekalbama apie tai, ar Rusija ir Baltarusija galės siųsti komandas į 2024 metų Olimpines žaidynes Paryžiuje, tačiau persikėlimas iš Europos į Aziją suteikia galimybę Rusijos sportininkams varžytis žemyno varžybose, kurios vyksta kaip atranka į žaidynes. Kai kurių sporto šakų atrankinės varžybos jau prasidėjo.

Vasario 28 dieną, t.y. praėjus keturioms dienoms nuo Rusijos karo Ukrainoje pradžios, IOC rekomendavo neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti varžybose, motyvuodamas susirūpinimu dėl saugumo ir varžybų sąžiningumo. Dauguma olimpinių sporto šakų varžybų organizatorių pasinaudojo rekomendacija ir įvedė draudimus.

Penktadienį IOC surengtame olimpiniame viršūnių susitikime, kuriam pirmininkavo Th.Bachas, sutarta, kad IOC „vadovaus tolesniam Azijos olimpinės tarybos iniciatyvos leisti Rusijai ir Baltarusijai dalyvauti varžybose nagrinėjimui“, teigiama pranešime. Planuojama surengti seriją konsultacijų su sporto federacijomis, sportininkais ir nacionaliniais olimpiniais komitetais.

Th.Bachas „padėkojo OCA už kūrybingą iniciatyvą“, sakoma IOC interneto svetainėje paskelbtame pranešime. Rusijos teritorija driekiasi ir Europoje, ir Azijoje, tačiau sporto renginiuose ji tradiciškai laikoma Europos šalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.