EUROLYGA 2023

R. Berankis po 4 metų pertraukos triumfavo „Challenger“ serijos turnyre

Prancūzijoje sekmadienį finišavo ATP „Challenger“ serijos „Open Saint-Breuc Armor Agglomeration“ teniso turnyras, kuriame po metų pertraukos nugalėtojo taurės finale siekė 32-ejų Ričardas Berankis (ATP-235). Metus finaluose nekovojusi geriausia šalies teniso raketė lemiamoje dvikovoje susikovė su 23-ejų prancūzu Danu Addedu (ATP-283) ir po trijų setų kovos *išplėšė pergalę 6:3, 6:7(3), 7:6(5). Lietuvis po beveik ketverių metų pertraukos laimėjo ATP „Challenger“ serijos turnyrą.

R.Berankis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Berankis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
R.Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-03-26 19:25, atnaujinta 2023-03-29 14:41

Lietuvis pirmame sete neturėjo jokių problemų – iškart laimėjo varžovo padavimą ir lengvai nugalėjo. Tuo tarpu antrame sete užvirė kova – kiekvienas tenisininks sunkiai, tačiau laimėdavo savo padavimą.

Sunkiausiai R.Berankiui sekėsi laimėti penktąjį tašką, tačiau prancūzas suklydo ir mūsiškis išsiveržė į priekį 5:4. Labai greitai D.Addedas išlygino ir šį skirtumą.

Maža to – prancūzas laimėjo R.Berankio padavimą ir lietuviui prireikė nemažai jėgų, kad iškovotų tašką per varžovo padavimą bei rezultatas taptų 6:6.

Tačiau per greitajį geimą R.Berankiui nepasisekė – jis iškart atsiliko 2:4 ir pralaimėjo 3:7.

Tuo R.Berankio problemos nesibaigė – trečiame sete jis iškart atidavė savo padavimą ir atsiliko 0:2. Įpusėjus kovai lietuvis niekaip negalėjo perlaužti įvykių eigą – jis atsiliko 2:4, bet lemiamu momentu susiėmė.

Jis atsikovojo varžovo tašką ir išlygino rezultatą 5:5. Tenisininkai laimėjo savuosiuos padavimus ir teko grumtis lemiamame greitame geime.

Tačiaui šįkart lietuvis buvo pastoviai priekyje ir laimėjo jį 7:5 bei tapo turnyro nugalėtoju.

Šie tenisininkai jau buvo kartą per karjerą susitikę ir taip buvo praėjusių metų ATP „Challenger“ turnyre Vilniuje. Tada prancūzas antrojo rato kovoje palaužė R.Berankį 7:5, 7:6 (7:5).

R.Berankis per karjerą yra laimėjęs jau 14 ATP „Challenger“ turnyrų, o į finalą pateko pirmą kartą nuo 2022 m. kovo. Pastarąjį kartą lietuvis šio lygio turnyro titulu džiaugėsi tik 2019-siais, kai nugalėjo Kanados Vankuveryje.

R.Berankiui atiteko 75 ATP reitingo taškai ir 9880 eurų, o pralaimėtojui prancūzui – 50 ATP reitingo taškų ir 5820 eurų.

ATP „Challenger“ serijos vyrų teniso turnyro Prancūzijoje prizų fondą sudarė 73 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.