EUROLYGA 2023

„Roland Garros“ turnyro favoritai startavo užtikrintomis pergalėmis ​N. Džokovičius siuntė politinę žinutę

​Sekamdienį Paryžiuje startavo prestižinis „Grand Slam“ serijos turnyras „Roland Garros“. Pirmadienį užtikrintas pergales iškovojo Novakas Džokovičius (ATP-3) ir Carlosas Alcarazas (ATP-1).

 N. Džokovičius<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 N. Džokovičius<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 9:37 PM, atnaujinta May 29, 2023, 9:49 PM

Prieš turnyrą aiškiais favoritais buvo įvardijimai du tenisininkai – pirmoji pasaulio raketė Carlosas Alcarazas ir du kartus čempionatą jau laimėjęs Novakas Džokovičius (ATP-3).

Abu tenisininkai pirmajame etape iškovojo užtikrintas pergales.

C.Alcarazas per nepilnas 2 val. 6:0, 6:2, 7:5 įveikė italą Flavio Cobolli (ATP-159).

Tuo tarpu N.Džkovičius 6:3, 6:2, 7:6 (7:1) susitvarkė su serbiškų šaknų turinčiu amerikiečiu Aleksandarų Kovačevčiumi (ATP-114).

Trečioji pasaulio raketė neapsiėjo be politinių pareiškimų. Po pergalės tenisininkai tradiciškai pasirašo ant kameros ir pasiunčia norimą žinutę gerbėjams.

Serbas nusprendė atkreipti dėmesį į įvykius vykstančius šalia jo šalies.

Kosovas yra Serbijos širdis – sustabdykite smurtą“, – rašė N.Džokovičius.

Kosove neseniai buvo smurto proveržis, kuomet teko kištis vietos policijai. Kosovo policija reagavo trijose savivaldybėse, kuriose dauguma gyventojų yra serbai.

Praėjusiais metais C.Alcarazas ir N.Džokovičius pralaimėjimus patyrė ketvirtfinalyje. N.Džkovičius tuomet neatsilaikė prieš čempioną R.Nadalį, o C.Alcarazas krito prieš Alexanderį Zverevą.

Visgi nuo to laiko tik 20-metis C.Alcarazas ir 36-erių N.Džokovičius sugebėjo triumfuoti „Grand Slam“ turnyruose. Jaunasis ispanas laimėjo „US Open“ varžybas, o N.Džokovičiui niekas neprilygo Vimbldone ir „Australian Open“.

Šį grunto sezoną C.Alcarazas pradėjo laimėdamas „ATP 500“ turnyrą Barselonoje ir „Masters“ turnyrą Madride, tačiau Romoje vykusiame „Masters“ serijos turnyre pasirodymą netikėtai baigė trečiajame etape, kuomet neprilygo vengrui Fabianui Marozsanui (ATP-135).

Tuo tarpu N.Džokovičius favoritu laikomas net ir po tragiškų pasirodymų ant grunto dangos. Serbas Monake vykusiame „Masters“ serijos turnyre pasirodymą baigė trečiajame etape, vėliau „ATP 250“ turnyre neįveikė ketvirtfinalio etapo, o Romoje vykusiame „Masters“ turnyre ir vėl pasirodymą baigė ketvirtfinalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.