EUROLYGA 2023

Iš už Atlanto – žinia apie Lietuvos sportinių šokių čempionės Beatos Onefater mirtį

Jungtinėse Amerikos Valstijose mirė viena ryškiausių pasaulio Lotynų Amerikos šokių žvaigždžių, savitu stiliumi ir įstabiomis galimybėmis žibėjusi pasaulio čempionė bei aštuonis kartus Lietuvos čempionė Beata Onefater.

 Iš už Atlanto atskriejo žinia apie šokėjos Beatos Onefater netektį<br> lrytas.lt koliažas
 Iš už Atlanto atskriejo žinia apie šokėjos Beatos Onefater netektį<br> lrytas.lt koliažas
 Beata Onefater ir Michael Wentink<br> LSŠF archyvo nuotr.
 Beata Onefater ir Michael Wentink<br> LSŠF archyvo nuotr.
Lietuvoje Beata Onefater šoko su Mantu Stašaičiu<br> LSŠF archyvo nuotr.
Lietuvoje Beata Onefater šoko su Mantu Stašaičiu<br> LSŠF archyvo nuotr.
 Beata Onefater<br> LSŠF archyvo nuotr.
 Beata Onefater<br> LSŠF archyvo nuotr.
 Beata Onefater<br> LSŠF archyvo nuotr.
 Beata Onefater<br> LSŠF archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-06-01 21:02, atnaujinta 2023-06-02 06:42

2004 metais sportinę karjerą baigusi B. Onefater kelerius pastaruosius metus kovojo su sunkia onkologine liga.

Šokėja gimė ir augo Lietuvoje, čia žengė pirmuosius stiprius žingsnius ant sportinių šokių parketo. Jau paauglystėje jai buvo prognozuojama puiki talentingos sportininkės ateitis. Kartu su partneriu Mantu Stašaičiu jiedu buvo pirmoji Kauno sportinių šokių klubo „Sūkurys“ pora, patekusi į pasaulio čempionato finalą: aštuonis kartus tapę Lietuvos čempionais visų disciplinų (standartinių šokių, Lotynų Amerikos šokių ir 10 šokių) programose, jie pateko į Lotynų Amerikos šokių pasaulio čempionato finalą jaunimo amžiaus grupėje. Nors netrukus po to B. Onefater su šeima išvyko į JAV, ji visada šiltai prisimindavo savo trenerius Lietuvoje G. ir O. Gunko bei dėkojo už sėkmingus pagrindus tolimesnei šokėjos karjerai, palaikė ryšius su Lietuvos šokėjais.

Nuo 1995 iki 2004 metų B. Onefater atstovavo Pietų Afrikos Respublikai ir Jungtinėms Amerikos Valstijoms kartu su Michael Wentink. 1998 metais duetas tapo Lotynų Amerikos šokių pasaulio čempionais, prieš tai buvo iškovoję ir vicečempionų titulą. Pasukę profesionalų keliu, šokėjai suspėjo tapti visų didžiųjų pasaulio varžybų finalininkais. B. Onefater ir M. Wentink duetas kelerius metus buvo pasaulio Lotynų Amerikos šokių lyderiais, tapo įkvepiančiu pavyzdžiu ištisoms jaunų šokėjų kartoms.

2004 metais nutraukusi sportininkės karjerą, B. Onefater JAV dirbo sportinių šokių trenere, kūrė šokių kostiumus, teisėjavo. Prieš trejetą metų duotame interviu ji sakė, kad šokėjos karjeros metu pavyko išpildyti visas savo svajones: „Karjerą baigiau būdama dar pakankamai jauna, bet pasiekusi trokštamus tikslus. Be apgailestavimų ir nuoskaudų. Tikrai.“ O šokėjams tuomet B. Onefater palinkėjo surasti balansą tarp treniruočių ir gyvenimo, džiaugtis paprastais dalykais bei gyventi šiandiena.

Užuojautą Beatos Onefater šeimai, draugams ir kolegoms reiškia Lietuvos sportinių šokių federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.