EUROLYGA 2023

Romoje uždegta Europos jaunimo olimpinio festivalio ugnis: dalyvavo ir LTOK vadovė

Likus mažiau nei dviem mėnesiams iki Europos jaunimo vasaros olimpinio festivalio, Italijos sostinėje Romoje įžiebta simbolinė taikos ugnis. Trečiadienį Augusto mauzoliejuje prie Taikos altoriaus „Ara Pacis“ vykusiame iškilmingame renginyje dalyvavo ir olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovė Daina Gudzinevičiūtė.

į Augusto mauzoliejuje prie Taikos altoriaus „Ara Pacis“ vykusiame iškilmingame renginyje dalyvavo ir olimpinė čempionė, LTOK vadovė Daina Gudzinevičiūtė.
į Augusto mauzoliejuje prie Taikos altoriaus „Ara Pacis“ vykusiame iškilmingame renginyje dalyvavo ir olimpinė čempionė, LTOK vadovė Daina Gudzinevičiūtė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-01 10:53, atnaujinta 2023-06-01 10:54

„Jaunimo olimpinis festivalis sportininkų atmintyje išlieka visą gyvenimą. Daugeliui tai – pirmosios tarptautinės varžybos, pirmoji tarpkultūrinė patirtis ir pažintis su olimpiniu judėjimu. Šis festivalis – ne tik varžybos, tai draugystė, pagarba varžovui ir galimybė įsilieti į olimpinę šeimą. Nemažas būrys olimpiečių savo kelią didžiojo sporto link pradėjo būtent olimpiniame festivalyje“, – sakė Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) viceprezidentė D. Gudzinevičiūtė.

Planuojama, kad į Europos jaunimo olimpinį festivalį Maribore (Slovėnijoje) vyks per pusšimtį sportininkų iš Lietuvos. Praėjusiais metais Banska Bistricoje (Slovakijoje) vykusiame festivalyje lietuviai parsivežė 10 medalių. Tikimąsi, kad ir iš Slovėnijos mūsų sportininkai grįš ne tuščiomis.

Jaunimo olimpinių festivalių organizatoriai siekia, kad dalyviams ši patirtis būtų kuo panašesnė į olimpinių žaidynių, todėl festivalio atidarymo ir uždarymo ceremonijose vyksta šalių paradas, o festivalio kaimeliuose kartu gyvena skirtingų sporto šakų atstovai.

Iš viso vasaros festivalyje dalyvaus apie 3600 jaunųjų sportininkų iš 48 Europos valstybių. Kaip ir kituose EOK renginiuose čia nedalyvaus Rusijos ir Baltarusijos atstovai.

Europos jaunimo vasaros olimpinis festivalis Slovėnijoje vyks liepos 23–29 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.