Skaudi nelaimė Michaelio Schumacherio šeimos nesuvienijo

Septyniskart „Formulės 1“ pasaulio čempionas Michaelis Schumacheris (49 m.) nuolat stengėsi suvienyti savo šeimą. Bet po nelaimingo atsitikimo slidinėjant 2013-aisiais legendinis lenktynininkas slaugomas, o aplink jį tvyro pyktis ir nedraugiškumas.

 M.Schumacheris su žmona Corinna.<br>„Scanpix“ nuotr.
 M.Schumacheris su žmona Corinna.<br>„Scanpix“ nuotr.
 Lenktynininkas Ralfas Schumacheris vis dar nesutaria su buvusia žmona Cora dėl turto.
 Lenktynininkas Ralfas Schumacheris vis dar nesutaria su buvusia žmona Cora dėl turto.
Coros ir Ralfo sūnus Davidas seka tėvo pėdomis – yra lenktynininkas.
Coros ir Ralfo sūnus Davidas seka tėvo pėdomis – yra lenktynininkas.
 Michaelio dukra Gina atsidavė žirgų sportui.
 Michaelio dukra Gina atsidavė žirgų sportui.
Michaelio sūnus Mickas – lenktynininkas.
Michaelio sūnus Mickas – lenktynininkas.
Rolfas Schumacheris savo sergantį sūnų Michaelį kartą per mėnesį aplanko Šveicarijoje.
Rolfas Schumacheris savo sergantį sūnų Michaelį kartą per mėnesį aplanko Šveicarijoje.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 27, 2018, 12:57 PM

Vien tik pinigai nesuteikia laimės. Būtų galima manyti priešingai stebint dramas, kurios vyksta labai turtingų Schumacherių šeimos narių rate.

Artimiems jų bičiuliams nieko nauja, bet visuomenė kaskart būna priblokšta skandalingų žiniasklaidos antraščių.

„Cora Schumacher išsižada savo sūnaus Davido. Buvusi lenktynininko Ralfo Schumacherio sutuoktinė atsisako rūpybos teisių“, – šią žinią balandžio pradžioje pranešė skandalingasis Vokietijos laikraštis „Bild“.

Kodėl mylinti motina savo valia atsisako teisės rūpintis sūnumi?

Praėjusių metų liepą Cora Schumacher (41 m.) telefonu kalbėjo su žurnalistu. Tuomet ašarodama sakė, kad jai labai trūksta sūnaus.

Moteris teigė, kad buvęs sutuoktinis Ralfas Schumacheris (42 m.) sužlugdo bet kokį jos mėginimą palaikyti ryšį su sūnumi.

Pasak Vokietijos žiniasklaidos, Coros nervai pašlijo, ji patiria didelį psichologinį buvusio vyro spaudimą.

„Ralfas nuteikia sūnų Davidą prieš Corą, apie ją blogai kalba. Ir dabar ji nebeturinti jėgų visa tai atlaikyti. Iš meilės savo sūnui atsisako rūpybos teisių. Davidui teko teisme kalbėti apie savo tėvus. Ir Cora nori, kad to jam netektų daryti antrą kartą“, – sakė artimi Schumacherių šeimai žmonės.

Vienintelis Coros ir Ralfo Schumacherių vaikas Davidas (16 m.) norėtų tapti lenktynininku. Jis dalyvauja ADAC (Vokietijos automobilių klubas) rengiamose „Formulės 4“ lenktynėse.

„Kieno genai, buvo aišku“, – sakė 2015-ųjų vasarą Cora per pokalbį su vokiečių žurnalistais jos namuose netoli Diuseldorfo.

Tuomet ji po 14 metų trukusios santuokos jau kelios savaitės buvo išsiskyrusi su Ralfu.

„Davidas yra svarbiausias mano gyvenime. Ralfo pašaukimas buvo tapti lenktynininku. Mano – būti motina ir namų šeimininke. Mielai būčiau turėjusi daugiau vaikų“, – sakė Cora.

Ji gavo 5,5 mln. eurų kompensaciją, kaip buvo priteista skyrybų metu. Nepaisant to, ramybė į sutuoktinių santykius nesugrįžo.

„Cora ir Ralfas vis dar ginčijasi dėl brangių dovanų Corai, kurias dabar Ralfas reikalauja grąžinti“, – tokios žinios sklinda iš buvusios garsios poros aplinkos.

Atrodo, kad niekas iš Schumacherių šeimos narių negali padėti užsukti ginčų čiaupų – bent jau vaiko labui. Davidas nebendrauja su savo seneliais.

Tikrai liūdna, kad Cora nebepalaiko ryšių su savo tėvais ir seserimi.

Ir Ralfo Schumacherio santykiai su tėvu Rolfu Schumacheriu nėra artimi. Pastarasis visuomet labiau linko prie vyresnio ir labiau sėkmės lydimo sūnaus Michaelio.

„Ralfas dažnai leidžia laiką bičiulių namuose ir nesirūpina verslu. Toks jaunėlio sūnaus elgesys, žinoma, nepatinka jo tėvui Rolfui. M.Schumacherio kartų ir renginių centras jo gimtajame Kerpeno mieste jau parduotas. Vėliausiai 2020-aisiais jis bus visiškai nugriautas dėl rusvųjų anglių kasybos regione“, – teigė bičiuliai.

Iš kokių šaltinių Rolfas Schumacheris (72 m.) finansuoja savo gyvenimą?

Teigiama, o šios žinios sklinda iš Schumacherių šeimos aplinkos, kad Rolfas kadaise iš savo vyresnėlio sūnaus gavęs milijoną eurų. Šią sumą Michaelis skyrė tėvo ir jo draugės Barbaros Stahl gyvenimui be rūpesčių.

Be to, Rolfas rūpinasi įvairiu nekilnojamuoju turtu, kuris priklauso sūnui Michaeliui.

„Rolfas – sunkaus charakterio žmogus. Jam nuo pat pradžių nepatiko Cora, ir jis leido jai tai nuolat pajusti. Jo akimis, ji nėra geras pasirinkimas žymiajam Schumacheriui, jo sūnui“, – teigė šeimos bičiuliai.

Bet kaip tokios ne itin gražios Schumacherių šeimos narių tarpusavio santykių detalės neiškilo į viešumą anksčiau?

Kai M.Schumacheris buvo „Formulės 1“ lenktynių žiūrovų numylėtinis, likusi šeimos dalis skriejo aplink jį tarsi palydovai aplink Žemę.

Bent jau iš šalies atrodė, kad visi Schumacherių šeimos nariai artimai bendrauja ir jų santykiai darnūs, kupini pasitikėjimo.

Bet tiesa kitokia: kuo giliau skverbiamasi į turtingų Schumacherių aplinką, tuo nemalonesnė tampa tikrovė.

Skaudi nelaimė 2013-ųjų gruodį, po kurios legendinis lenktynininkas yra slaugomas, galėjo ilgam suburti šeimą.

„Bet net ši tragedija nesuvienijo Schumacherių. Kiekvienas kovoja už save ir ieško naudos tik sau. Michaelis galėjo ir sugebėjo suburti šeimą. Schumacheriai ir anuomet, žinoma, nebuvo šventieji. Bet bent jau viešai sugebėjo išsaugoti įspūdį, kad šeimos nariai artimi ir laikosi išvien. Dabar net ir tokio įvaizdžio nebeliko“, – sakė artimas šeimos draugas.

Jis prisimena ir bažnytines Coros ir Ralfo vestuves 2002-ųjų rugsėjį.

„Per iškilmingus pietus Ralfo tėvas ir jo gyvenimo draugė sėdėjo vienoje jaunavedžių pusėje, Coros tėvai – kitoje. Ralfo motina Elisabeth – kažkur šone, lyg nepriklausytų šeimai. Kai ji pasiskundė, kad būtent jai privalu sėdėti šalia savo sūnaus, ją griežtu balsu sudraudė Michaelis. Ir tapo ramu“, – pasakojo bičiulis.

Elisabeth Schumacher mirė 2003 metų pavasarį dėl kepenų funkcijos sutrikimo. Ją namuose dėl prasidėjusio vidinio kraujavimo be sąmonės rado buvusio sutuoktinio brolis Karlas Heinzas Schumacheris.

„Elisabeth neturėjo nė vieno šeimos nario, kuriam būtų galėjusi pasiguosti. Ji labai skaudžiai išgyveno skyrybas su sutuoktiniu Rolfu, o sūnūs nerasdavo jai laiko. Elisabeth buvo be galo nelaiminga moteris, todėl per daug gėrė“, – teigė artimas šeimos draugas.

E.Schumacher svainis K.H.Schumacheris prieš metus pralaimėjo grumtynes su vėžiu. Teigiama, kad dar iki jo mirties brolis Rolfas pažadėjęs finansiškai rūpintis jo našle Margret Schumacher ir jo sūnumis.

Bet paaiškėjo, kad moteris išsikraustė iš namo, kurį Rolfas jai buvo išnuomojęs. Negana to, ji nutraukė visus ryšius su mirusio sutuoktinio šeima.

„Rolfas Schumacheris su M.Schumacher elgėsi baisiai. Galiausiai vėl viską lėmė tik pinigai. Našlė visiškai nusivylė Rolfu“, – taip teigė šeimos bičiuliai.

Rolfas Schumacheris savo sergantį sūnų Michaelį kartą per mėnesį aplanko Šveicarijoje. Ralfas Schumacheris savo brolį matė tuoj po nelaimingo atsitikimo. Po to – nebe.

Ir dėl to kilo ginčas tarp M.Schumacherio žmonos Corinnos ir Ralfo.

„Iš tikrųjų išmintingiausiai elgiasi Corinna Schumacher. Santykiai su vaikais – dukterimi Gina Maria ir sūnumi Micku – ir jos motina tikrai geri. Šiaip jau yra mažai sąlyčio taškų su likusiais Schumacherių šeimos nariais. Žinoma, jos rankose visi svertai, nes ji valdo milijonais vertinamą Michaelio turtą“, – sakė Schumacheriams artimas šaltinis.

Retsykiais Corinna kalbasi telefonu su buvusia vyro broliene Cora.

„Ji kantriai išklauso Coros pasakojimus ir aimanas dėl dramatiškai susiklosčiusių santykių su buvusiu vyru, duoda jai patarimų. Bet kalbėdamasi su Ralfu savo požiūrio neišsako, laikosi neutralios pozicijos ir į jo santykius su Cora nesikiša“, – teigė šaltinis.

Corinna dėl kritinės savo sutuoktinio Michaelio būklės turi pakankamai savų problemų.

Legendinio lenktynininko ir jo sūnaus Micko Schumacherio (devyniolikmetis dalyvauja „Formulės 3“ varžybose) vadybininkė Sabine Kehm (53 m.) – tvirtas ir labai patikimas Corinnos ramstis.

Ji sprendžia problemas ir stengiasi, kad į viešumą nepatektų jokia informacija apie tikrąją M.Schumacherio sveikatos būklę. S.Kehm pavyko net išstumti ilgametį Michaelio vadybininką ir artimą draugą Willį Weberį (76 m.).

„Willis nebežino, kokia dabar Michaelio būklė. O juk jie buvo kaip tėvas ir sūnus. Willis ir Sabine – mirtini priešai, vienas kito neapkenčia“, – sakė Schumacherių bičiulis.

Atrodo, kad netrukus tarp Ralfo ir Coros įsižiebs karas dėl bendro nekilnojamojo turto, kuris stovi tuščias.

Cora Schumacher pirmosios instancijos teismui jau įteikė prašymą dėl priverstinio šio turto pardavimo iš varžytynių. Schumacherių aplinkos žmogus tikino: „Abu turi sklypo ir pastato teisinį aprašą. Ralfui tikrai netrūksta pinigų, kad iš Coros atpirktų pusę namo. Bet jis to daryti nenori, nes žino, kad buvusi sutuoktinė pyksta dėl dabartinės padėties ir santykių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.