65-erių Brigitte Macron sulaužė nusistovėjusias pirmosios ponios taisykles

Ne kiekviena mergina išdrįs važiuoti dviračiu vilkėdama mini sijonėlį. Pirmoji Prancūzijos ponia Brigitte Macron – nedvejodama! Ir amžius jai nėra kliūtis, nors moteris jau įkopė į septintąją dešimtį.

 Prancūzijos prezidentas su žmona Brigitte.<br> Scanpix nuotr.
 Prancūzijos prezidentas su žmona Brigitte.<br> Scanpix nuotr.
 Brigitte Macron.<br> Scanpix nuotr.
 Brigitte Macron.<br> Scanpix nuotr.
 Brigitte Macron ir Emmanuelis Macronas.<br> Scanpix nuotr.
 Brigitte Macron ir Emmanuelis Macronas.<br> Scanpix nuotr.
Moteris niekada negali būti už vyro nugaros“, – įsitikinusi Brigitte, kuri per oficialius renginius stovi šalia vyro.<br> Scanpix nuotr.
Moteris niekada negali būti už vyro nugaros“, – įsitikinusi Brigitte, kuri per oficialius renginius stovi šalia vyro.<br> Scanpix nuotr.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė Paryžiuje buvo susitikusi su Brigitte Macron.<br> Scanpix nuotr.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė Paryžiuje buvo susitikusi su Brigitte Macron.<br> Scanpix nuotr.
Brigitte mažai kuo nusileido JAV pirmajai poniai Melaniai, kai prieš keletą savaičių su Emmanueliu Macronu lankėsi Vašingtone su oficialiu vizitu.<br> Scanpix nuotr.
Brigitte mažai kuo nusileido JAV pirmajai poniai Melaniai, kai prieš keletą savaičių su Emmanueliu Macronu lankėsi Vašingtone su oficialiu vizitu.<br> Scanpix nuotr.
Prancūzijoje įsišaknijusi nuomonė, kad Emmanuelis Macronas – gėjus, o jo santuoka – dalykinė partnerystė. Šios teorijos šalininkai tarp argumentų įvardija prezidento makiažo pomėgį.<br> Scanpix nuotr.
Prancūzijoje įsišaknijusi nuomonė, kad Emmanuelis Macronas – gėjus, o jo santuoka – dalykinė partnerystė. Šios teorijos šalininkai tarp argumentų įvardija prezidento makiažo pomėgį.<br> Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Brigitte Macron.<br> Scanpix nuotr.
 Brigitte Macron.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2018-05-21 10:00

Balandžio 13-ąją Brigitte Macron sukako 65-eri. Ji turi tris vaikus, septynis anūkus ir vyrą – jauniausią Prancūzijos istorijoje prezidentą Emmanuelį Macroną (40 m.). Ko dar reikia moteriai, kad ji būtų laiminga?

Per savo gimimo dieną Brigitte apsirengė viena savo stilingų trumpų suknelių, o mylimas vyras apdovanojo ją aistringu bučiniu. Vienu tų, kurį pasaulis matė per E.Macrono inauguraciją 2017-ųjų gegužę.

Brigitte, žinoma, visiškai netipiška pirmoji Prancūzijos ponia. Ir ne tik Prancūzijos.

Tarp jos ir sutuoktinio solidus – 24 metų skirtumas. Anaiptol ne jauniausias pirmosios ponios amžius.

Užtat B.Macron išsiskiria ypač avangardiniu stiliumi, kuris sulaukia viso mados pasaulio aplodismentų.

Prancūzijos prezidento E.Macrono žmona sąmoningai laužo visas vyresnio amžiaus moterims – iki jos – galiojusias elegantiškumo taisykles.

Kaip antai, visada mūvėti kojines paslepiant amžiaus sąlygotus neišvengiamus pakitimus, slėpti kaklą, pečius ir viršutinę rankų dalį, kuo mažiau rodyti apnuoginto kūno.

B.Macron nemūvi, neslepia ir apnuogina. Ir vis tiek atrodo puikiai.

Ji net atsidūrė ant populiaraus Prancūzijos žurnalo „Paris Match“ viršelio. Nuotraukoje B.Macron išeina iš vandens kaip agento Džeimso Bondo mergina kartu su savo Bondu.

Pastarojo vaidmenį atlieka Brigitte sutuoktinis tamsiai mėlynais polo marškinėliais ir mūvintis žaismingais taškeliais išmargintus šviesiai mėlynus paplūdimio šortus.

Žinoma, pirmoji Prancūzijos ponia neatrodo kaip jaunas modelis, bet jos figūra sukelia susižavėjimą. Madam Macron raumenys nesudribę, nes ji – pilateso aistruolė.

E.Macrono žmona valdo save ir savo kūną esant bet kokioms situacijoms. Jaunatviška eisena išeina iš Eliziejaus rūmų „loubutinais“ ar „manolais“ su 12 centimetrų pakulne ir vilkėdama džinsinį mini sijonėlį mina dviračio pedalus.

Pirmoji Prancūzijos ponia per visą šalies istoriją veikiausiai nešioja siauriausias kelnes, trumpiausius sijonus ir avi batus aukščiausiais kulnais

„Dievinu Brigitte. Ji – nuostabi moteris, turinti žavingą figūrą“, – taip apie pirmąją Prancūzijos ponią atsiliepė vokiečių dizaineris Karlas Lagerfeldas.

Šviesiaplaukė moteris idealiai prisiderina prie šiuolaikinių visuomenės tendencijų: judėjimo prieš seksizmą, pjudymo dėl išvaizdos ir amžiaus požymių.

Į Eliziejaus rūmus jai atsiunčiama iki dviejų šimtų laiškų per dieną iš prancūzių, kurios dėkoja už paramą ir prašo patarimo. Galima palyginti: buvusi pirmoji Prancūzijos ponia Carla Bruni-Sarkozy gaudavo daugų daugiausia 35 laiškus per dieną.

Brigitte vaidino labai svarbų vaidmenį savo vyro rinkimų kampanijos metu, ir jo neatsisakė ir dabar. Jei konkrečiai – padeda jam rengiant kalbas.

Pripažindamas savo žmonos darbo veiksmingumą E.Macronas savo prezidentavimo pradžioje norėjo oficialiai patvirtinti jos, pirmosios Prancūzijos ponios, statusą.

Tuomet B.Macron būtų turėjusi teisę dalyvauti sprendžiant valstybinius reikalus ir už tai gauti atlyginimą. Bet Prancūzijos piliečiai pasipriešino tokiam šalies vadovo sprendimui.

Mokesčių mokėtojams nepatiko atlyginimo idėja. B.Macron nenusiminė: „Pirmųjų ponių“ sąvoka į mūsų šalį atkeliavo iš Amerikos, ir aš su tuo neturiu nieko bendra. Nesijaučiu esanti nei „pirmoji“, nei „paskutinė“, nei „ponia“. Esu tiesiog Brigitte Macron.“

Ir ne pirma, ir ne paskutinė, bet per protokolinius susitikimus Brigitte visada atsistoja šalia savo vyro, o ne už dviejų žingsnių tolėliau, kaip reikalauja etiketas.

Tradicijos laikytis atstumo nuo valstybės vadovo paiso visos antrosios pusės, nepriklausomai nuo lyties. Edinburgo hercogas, princas Philipas būdamas su žmona Didžiosios Britanijos karaliene Elizabeth II per oficialius renginius žengia kiek už jos.

Bet Prancūzijos prezidento žmonai tokia tradicija nepriimtina: „Moteris niekada negali būti už vyro nugaros.“

Populiarių žurnalų redaktoriai mano, kad B.Macron rodo stulbinamą pavyzdį per 60 metų perkopusioms moterims, kaip susitaikyti su savo amžiumi, jaustis gražioms, vertoms meilės.

Didžiulį atgarsį turėjo B.Macron frazė, pasakyta per interviu prancūzų žurnalui „Elle“. Šio leidinio numerį su jos nuotrauka ant viršelio skaitytojos tiesiog nušlavė.

„24 metų skirtumas – ką bepridursi? Tai daug. Mes, žinoma, pusryčiaujame kartu: aš su savo raukšlelėmis, jis su savo jaunyste. Bet jei nebūčiau padariusi šio pasirinkimo, praleisčiau svarbią savo gyvenimo dalį“, – sakė B.Macron.

Deja, atsiranda žmonių, kurie netiki tokia meile. Brigitte ir Emmanuelio bučiniai viešumoje jiems atrodo neįtikinami.

Trumpas sukneles vilkinti 65-erių moteris jiems kelia ne susižavėjimą, o susierzinimą.

Dar Prancūzijos prezidento rinkimų kampanijos metu E.Macrono priešininkai labai šaipėsi iš būsimos pirmosios Prancūzijos ponios ir jos santykių su vyru.

Po inauguracijos neigiamas požiūris į B.Macron dar labiau sustiprėjo. Kaip visada pagiežingas žurnalas „Charlie Hebdo“ „pasveikino“ E.Macroną viršeliu su karikatūra.

Ji vaizdavo tuomet 63-ejų Brigitte paskutiniais nėštumo mėnesiais šalia vyro.

Po karikatūra buvo užrašas: „Jis darys stebuklus!“

Prancūzų pašaipą sukėlė ir grupinė pirmųjų ponių nuotrauka per NATO viršūnių susitikimą 2017 metų gegužę. Jame B.Macron pasirodė besanti „seniausia“ iš dalyvavusių čia ponių, bet vilkėjo trumpiausią – gerokai virš kelių – sijonėlį.

„Ji – moksleivė, o ne mokytoja“, – ironizavo komentatoriai.

Ir, žinoma, niekam pro akis nepraslydo pasipiktinimą keliantis susitikimas su sutuoktiniais Donaldu ir Melania Trumpais praėjusią vasarą Paryžiuje.

Sveikindamas B.Macron Amerikos prezidentas vos nenutraukė jai rankos. Negana to, sukėlė nemažai ginčų pasakęs pirmajai Prancūzijos poniai tokį komplimentą: „Esate puikios formos!“

Šie žodžiai ir visa situacija sukėlė socialiniuose tinkluose pašaipų bangą. Užuot užsistoję avangardinio stiliaus gerbėją pirmąją Prancūzijos ponią, pjudymo dėl išvaizdos šalininkai pradėjo kone lenktyniauti dėl vis sarkastiškesnių epitetų B.Macron adresu.

Brigitte ir Emmanuelis Macronai ramiai kalba apie savo amžiaus skirtumą. Jie niekuomet neslėpė savo istorijos, ją, regis, visi išmoko atmintinai.

Ji – mokytoja, jis – mokinys. Jam buvo 15, jai – 39-eri. Meilė juos užgriuvo „kaip paranoja“ – per mokyklos teatro būrelio repeticijas. Dėl jo Brigitte paliko bankininką vyrą, savo trijų vaikų tėvą.

Įsimylėjusios mokytojos nekentė visi, įskaitant mylimojo tėvus. Bet 2007-aisiais jie susituokė.

„Vienintelis Emmanuelio trūkumas yra tas, kad jis jaunesnis už mane“, – prisipažino B.Macron interviu praėjusių metų rugpjūtį.

Prancūzijoje neseniai pasirodė Brigitte biografija, kur iki smulkiausių detalių papasakota jų santykių istorija.

Ten pažerta ir pikantiškų detalių. Pavyzdžiui, kad 1993 metais 16-metis E.Macronas parašė erotinį romaną, skirtą mokytojai. 300 spausdintinių lapų tekstą, labai atvirą ir vietomis net nepadorų, bent taip tvirtina šios biografinės knygos autorius.

Nustebinti kuo nors, kas susiję su meilės reikalais, prancūzų tikriausiai neįmanoma. Kokių tik meilės istorijų nėra regėję Eliziejaus rūmai!

Dauguma jų buvo susijusios su Prancūzijos prezidentais – Nicolas Sarkozy, Francois Hollande’u, Jacques’u Chiracu... Pastarasis net turėjo pravardę Trys Minutės, kurią pelnė dėl itin didelio meilės troškulio.

O dabar Eliziejaus rūmuose įsikūrė neįprasta pora. Už jos pečių – abejotina mokyklinė istorija ir dar labiau neįtikima – prancūzų rinkėjų požiūriu – ištikimybė.

Bet Prancūzijoje įsišaknijusi nuomonė, kad E.Macronas – gėjus, o jo santuoka – dalykinė partnerystė.

Šios teorijos šalininkai tarp argumentų įvardija prezidento makiažo pomėgį.

Neva per pirmuosius tris prezidentavimo mėnesius E.Macronas išleido makiažui 26 tūkst. eurų.

Kitas argumentas – tariamas romanas su nacionalinės radijo stoties vadovu gražuoliu Matthieu Gallet (41 m.). Beje, jis buvo atleistas iš pareigų šių metų vasarį.

Bet iki prezidento rinkimų E.Macronui teko teisintis:

„Jei būčiau 20 metų vyresnis už žmoną, o ne priešingai, niekas neabejotų mūsų jausmų nuoširdumu.“

Brigitte visiškai palaiko savo sutuoktinį.

„Kai skaitau apie mus, man susidaro įspūdis, kad skaitau svetimą istoriją. Mūsų santykiai tokie paprasti!“ – sako pirmoji Prancūzijos ponia.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.