M.A.M.A. raudonojo kilimo vedėjai pasidalijo patarimais, kaip suspindėti

Visi su nekantrumu laukia sausio 25-osios, penktadienio, kai vyks laukiamiausias ir puošniausias renginys – „M.A.M.A. 2018“ apdovanojimai. 

 Simona Nainė ir Robertas Kalinkinas su žmona Agne.<br> LR archyvo nuotr.
 Simona Nainė ir Robertas Kalinkinas su žmona Agne.<br> LR archyvo nuotr.
 Natalija Bunkė.<br> LR archyvo nuotr.
 Natalija Bunkė.<br> LR archyvo nuotr.
 Jazzu.<br> LR archyvo nuotr.
 Jazzu.<br> LR archyvo nuotr.
 Neringa Zeleniūtė.<br> LR archyvo nuotr.
 Neringa Zeleniūtė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 23, 2019, 2:06 PM, atnaujinta Jan 23, 2019, 2:35 PM

Ant raudonojo kilimo žingsniuos išsipusčiusios garsenybės, o juos pasitiks dizaineris Robertas Kalinkinas su dainininke, drabužių kūrėja Simona Naine. Jie tapo šių metų raudonojo kilimo vedėjais.

Tiesioginė M.A.M.A. transliacija – sausio 25 dieną nuo 17 val. 30 min. tik per lrytas.lt.

Prieš pat renginį Simona ir Robertas viešėjo lrytas.lt pokalbyje, kurio metu aptarė, kaip turėtų atrodyti renginio svečiai. 

Prieš prasidedant apdovanojimams juodu kalbins žvaigždes ir stengsis panagrinėti jų stilių. Kaip juokėsi renginio pora, Robertui atiteks blogojo policininko vaidmuo, o Simona stengsis viską sušvelninti.

S.Nainė patarė įsiskaityti į kvietimą, kuriame nurodytas aprangos kodas black tie. 

„Aprangos kodas diktuoja, kad derėtų rinktis ilgą suknelę. Tačiau taisyklės tam ir sukurtos, kad būtų laužomos. Moterys gali rinktis trumpesnes, bet turi tai daryti pagal etiketą: suknelė neturi būti labai trumpa.

Taip pat vertėtų įvertinti savo kūno formas ir pagal tai derinti aprangą. 

Jei pamatysime moterį, kuri atrodo ne savo rogėse, turėsime jai paruošę iššūkių.

Kadangi kiekvienas komentatorius gali leisti sau būti kritiku, mes tai ir darysime. Svarbiausia, kaip tu pasakysi tą kritiką žmogui. Jei pasakysiu skaniai, per juoko prizmę – ji nuskambės visai kitaip. Mano nuomone, svečias neturi atrodyti taip lyg tuoj eitų valgyti picos“, – juokėsi S.Nainė.

Robertas pataria nebijoti pagalbos kreiptis į specialistus, kurie nebrangiai pataria stiliaus klausimais. O ar tokiam renginiui reikėtų siūdintis drabužį?

„Tai yra prabanga. Tai atima daug laiko ir tai brangu. Net aš ne visada sau leidžiu susikurti kokį drabužį. Reikia blaiviai vertinti galimybes.

Daug žmonių yra beraščiai kalbant stiliaus klausimais. Sena taisyklė: jei švarke yra dvi sagos – viena jų būtinai turi būti atsegta. Juk taip paprasta tai išmokti. Vyrams nėra daug galimybių reikštis. O štai moterims – taip, yra labai daug – moterims daug leidžiama, jos gali eksperimentuoti.

Norėčiau paraginti į savo aprangą nežiūrėti atsainiai. Tie žmonės, kurie nepatenka į tokius renginius, ieško internete, kaip atrodo žvaigždės, ir ima pavyzdį“, – sakė Robertas.

Ppkalbio metu ypatingų pagyrų sulaukė renginio organizatorė Neringa Zeleniūtė, kuri buvo viena pirmųjų, parodžiusių, kaip žvaigždė turi suspindėti ant kilimo.

„Neringa pradeda ruoštis prieš metus, ji žino, kaip svarbu gerai atrodyti ant raudonojo kilimo. Kiekvienais metais ji provokuoja – atrodo nepriekaištingai. Ji taip nori pasakyti: eikime toliau, pasipuoškime ir parodykime žmonėms, kad reikia puoštis“, – komplimentus Neringai dalijo Robertas.

Dar vienas svarbus akcentas, kurį turi išmokti visi svečiai, anot vedėjų poros, – tinkama poza. Ją reikia derinti prie drabužio. Pavyzdžiui, jei suknelė atvira, reikia mokėti save pateikti kiek subtiliau.

„Mes patariame nepozuoti kaip nors rizikingai. Matau, kad ant raudonojo kilimo daug moterų persistengia, – susideda viską, ką turi. Jos neišmoksta pamokų. Na, argi paryškinta krūtinė gali atnešti tiek daug naudos?“ – sakė Robertas.

Pokalbio metu buvo prisimintas dainininkės Violetos Tarasovienės pavyzdys. Prieš savaitę ji pasirodė ant didžiosios scenos. Tačiau po renginio buvo aptarinėjamas ne jos pasirodymas, o netinkamas drabužis.

„Nekenčiu tokių frazių, kaip kad pasakė Violeta: „Pamačiau paskutinę minutę, nepatiko, bet ėjau.“ Jei pasirinkai drabužį, vadinasi, tu jam atstovauji. Turi dėl to stengtis, matuotis“, – sakė Robertas.

Dėmesys krypo ir į moteris, kurios raudonajam kilimui pasirenka trikotažines sukneles. Anot Roberto, vertėtų šią medžiagą pamiršti, nebent tai būtų storas trikotažas, kuris būtų suderintas su prabangiomis detalėmis.

Komplimentų jūra skriejo dainininkei Jazzu, kuri paprastumą suderino su prabanga. Suknelę kūrė R.Kalinkinas, o kailiniais rūpinosi Juozas Statkevičius.

O ar reikėtų ant kilimo rodyti savo grupės įvaizdį? 

„Turi nešti žinutę, ir tai turi būti išgryninta. Tai turi būti sėkmės įvaizdis. Norėčiau atskirti grupes, kai jos pačios sau susikuria sukneles. Dėl Dievo meilės, merginos, aš jums jas pasiūčiau... (Juokiasi.)

Atrodo paprasta: nusipirksime medžiagos, mamos siuvėja pasiūs ir einame ant raudonojo kilimo. Ir klaiku. Norėčiau palinkėti, kad jei einate kaip grupė, turėtumėte būti užtikrintos, kad toks įvaizdis aktualus ir vienetinis“, – kalbėjo Robertas.

Praėjusiais metais didelį šaršalą sukėlė raudona suknelė, kurią vilkėjo dainininkė Natalija Bunkė. Ji pozavo ant raudonojo kilimo ir prie purpurinės sienelės.

„Dėl raudonos spalvos, tai ji ne visada gera ant raudonojo kilimo... Tačiau jei Natalija pozuotų ant ilgo ir plataus raudono kilimo, tai būtų tikrai labai gerai, ji niekur nedingtų. Tačiau galbūt būtų verta pasidomėti kokiais nors akcentais.

Natalijos įvaizdis buvo labai geras, bet pavojingas, nes atspalvis sutapo su kilimu“, – įžvalgomis dalijosi Robertas.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.