Kevinas Gigevičius sėkmingai įveikė 24 valandų trukmės plaukų kirpimo maratoną ir pasiekė Lietuvos rekordą

Kojos traumą dalinai išsigydęs plaukų stilistas Kevinas Gigevičius sėkmingai įveikė 24 valandų trukmės plaukų kirpimo maratoną ir pasiekė Lietuvos rekordą. Lapkritį paskelbęs, jog sieks rekordo, Kevinas šio plano turėjo atsisakyti dėl netikėtai, paskutinę minutę, kaip pats sako, „lygioje vietoje“, patirtos čiurnos raiščių traumos. Nors koja dar galutinai nesugijusi, meistras pasiryžo planų neatidėlioti ir pabandyti įgyvendinti savo sumanymą.

 Kevinas Gigevičius pasiekė Lietuvos rekordą.
 Kevinas Gigevičius pasiekė Lietuvos rekordą.
 Kevinas Gigevičius pasiekė Lietuvos rekordą.
 Kevinas Gigevičius pasiekė Lietuvos rekordą.
 Kevinas Gigevičius pasiekė Lietuvos rekordą.
 Kevinas Gigevičius pasiekė Lietuvos rekordą.
 Kevinas Gigevičius pasiekė Lietuvos rekordą.
 Kevinas Gigevičius pasiekė Lietuvos rekordą.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 5, 2023, 3:19 PM

24 valandas vykusi plaukų kirpimo ir formavimo sesija sostinės UFF salone prasidėjo vasario 4 d., 12:00 valandą ir baigėsi vasario 5 dieną 12 val. 45 minutės. Laikas pradėtas skaičiuoti, kai pirmasis klientas atsisėdo į kėdę, o baigtas – kai iš jos pakilo paskutinysis. Rekordą stebėjo ir įvykius protokolavo „Rekordų akademijos“ ekspertai, atkreipę dėmesį, jog Kevinas pasinaudojo vos trimis penkiolikos minučių pertraukėlėmis, kurios nėra įskaičiuotos į rekordo siekimo laiką.

Norinčių atsisėsti į jo kėdę ir sudalyvauti smagioje atrakcijoje Kevin ilgai neieškojo – vienus klientus paragino, o kiti, sužinoję apie ketinimą siekti rekordo, mielai siūlėsi patys.

Kirptis, šukuotis ir tuo pačiu siekti Lietuvos rekordo savo plaukų meistrui padėjo karjeros konsultantė, lektorė Asta Blažinskienė, „El Mercado“ šefas Martynas Maciulevičius, LRT TV laidų kūrybos vadovė Indrė Zelbaitė, LNK Žinių užsienio naujienų redaktorius Martas Kalendra, TELE2 viešųjų ryšių vadovė Asta Buitkutė, vandenlenčių parko „313“ vadovas Aidas Sriubiškis, dizainerė Diana Vapsvė, menininkas, virtualios realybės kūrėjas Lukas Gecevičius, M-1 radijo laidų vedėjas Gintas Vaičikauskas, festivalių prodiuseris, komunikacijos projektų vadovas Dovydas Laukys, muzikos prodiuseris Leonas Somovas ir daugybė kitų sporto, meno, verslo pasaulio atstovai, tarp kurių – ne tik tie, kurie jau ne vieną kartą prieš tai yra patikėję šukuosenas Kevin žirklėms ir rankoms. Taip pat buvo tokių, kurie į saloną UFF užsuko pirmąsyk.

„Stengiausi, kad ir man, ir klientams bei žiūrovams tai būtų įdomi pramoga. Dirbti tiek valandų praktiškai be poilsio tikrai nebuvo lengva. Bet mėgstu iššūkius – tiek profesinius, tiek sportinius. Čia prireikė ir įgūdžių, ir ištvermės“, – pasakojo Kevinas Gigevičius ir prisipažino, jog pirmoji rekordo valanda buvusi sunkiausia. „Apkirpęs pirmąją klientę suvokiau, kad liko dar 23 ir pagalvojau – po velnių, ir ką aš čia veikiu“,– juokėsi plaukų meistras.

Paskutiniojo kliento – Leono Somovo – paklaustas, kaip ruošėsi rekordui, pašmaikštavo, jog turėjo „intravertišką“ savaitę, per kurią tiesiog stengėsi daugiau pamiegoti, mažiau bendrauti, atitrūkti nuo žmonių, keletą dienų ramiai praleido sodyboje.

„Visą rekordo siekimo laiką Kevinas buvo stebėtinai aktyvus, netgi paskutinėmis rekordo siekimo valandomis. Turbūt, jeigu ne problemos su koja, dar būtų kirpęs ir kirpęs, nenustebčiau, jeigu po kurio laiko plaukų stilistas nuspręs gerinti savo rekordą arba net ir siekti Gineso rekordo“,– teigė „Rekordų akademijos“ vadovas Gintaras Pocius. Anot jo,

tokio rekordo Lietuvoje dar nebuvo užfiksuota, nors pasaulyje panašių su plaukais ir kirpimu susijusių pasiekimų – apstu. Rachel Brown iš JAV per 8 valandas apkirpo ir suformavo šukuosenas daugiausiai žmonių – net 32. Na o greičiausiai – per 47,17 sek. vyrą apkirpo Konstantinos Koutoupis iš Graikijos.

Beje, tai jau antrasis K. Gigevičiaus rekordas. Pirmasis užfiksuotas, kai jis 2013 metais birželio 11-ąją skrisdamas oro balionu 2100 metrų aukštyje apkirpo modelį. Knygoje „Įdomiausi Lietuvos rekordai“ šis pasiekimas įrašytas kaip kirpimo didžiausiame aukštyje rekordas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.