Sausą ir šerpėjančią oda pamiršite: pravers keli paprasti patarimai

Nors lapkritis neįtikėtinai šiltas, po truputį reikia prisiminti apie žiemop vėstantį orą, žvarbų vėją ir jau prasidėjusį šildymo sezoną, kuris daro nemenką įtaką odos būklei. Todėl kaip tik dabar pats laikas suintensyvinti odos priežiūrą ir pasiruošti žiemos šalčiams. Ką daryti, jei šaltuoju metų laiku oda sausa ir viskas?

Orams labiau atšalus, specialistai pataria pasirūpinti odos drėkinimu ir maitinimu. Svarbu tai pradėti daryti anksčiau nei oda išsausėja ir pradeda šerpėti.<br> 123rf nuotr.
Orams labiau atšalus, specialistai pataria pasirūpinti odos drėkinimu ir maitinimu. Svarbu tai pradėti daryti anksčiau nei oda išsausėja ir pradeda šerpėti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-13 19:57

Orams labiau atšalus, specialistai pataria pasirūpinti odos drėkinimu ir maitinimu. Svarbu tai pradėti daryti anksčiau nei oda išsausėja ir pradeda šerpėti.

Jei oda linkusi sausėti, reikėtų pradėti naudoti riebesnius, natūraliais aliejais praturtintus kremus, kelis kartus per savaitę tepti nakčiai aliejų mišinius.

Tikrai bus naudinga papildomai vartoti ir žuvies taukus ar riebiąsias rūgštis kitomis formomis bei vitaminus A, E, C. Jei papildus naudojate pastoviai, šių vitaminų dozes šaltuoju sezonu galite kiek padidinti. Tinkamai odos būklei palaikyti reikėtų pasitelkti visas įmanomas priemones.

Taip pat, jei nenorite, kad oda pradėtų sausėti, venkite ilgo mirkimo vonioje ar ilgų maudynių, nes ilgiau pabuvus vandenyje silpnėja odos apsauginis barjeras. Prauskitės ne karštu, o šiltu vandeniu.

Nenaudokite priemonių su odą sausinančiomis priemonėmis – alkoholiu, mėta, eukaliptu, citrusais, mentoliu, pipirais ir stipriais kvapais.

Daugiau drėkinkite lūpas ir rankas. Rankoms rinkitės stipriai maitinančius kremus su natūraliais aliejais, sviestais, sintetiniu aliejumi, bičių ar kitais vaškais. Lūpoms tiks riebūs, minkštinantys balzamai, lūpų blizgiai.

Odos valymui nesirinkite muilo, rinkitės švelnesnius, riebesnius prausiklius, kurie paliktų ant odos jaučiamą drėgmės plėvelę. Tam jų sudėtyje turi būti natūralių ar sintetinių aliejų, sviestų, riebiųjų alkoholių (cetyl alcohol, cetearyl alcohol, arachidyl alcohol, behenyl alcohol, stearyl alcohol, lanolin), vaško, lecitino, skvalano.

Užsitepus ant odos kremo ar kitos priemonės, neskubėkite bėgti į lauką, luktelkite bent kelias minutes. Tai galioja visiems produktams, ne tik taip vadinamiems drėkinamiesiems kremams.

Pravers ir kokybiškas namų drėkintuvas.

Parengta pagal medicalnewstoday.com ir healthline.com informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.