3 vitaminai padės sustiprinti imunitetą: maisto parduotuvėje laikykitės vienos taisyklės

Valgydami maistingą maistą, kuriame gausu tam tikrų vitaminų, galite padėti jūsų imuninei sistemai sustiprėti. Dietologė Julia Zumpano išskyrė, kokiuose maisto produktuose galima rasti imunitetui stiprinti tinkamų vitaminų, rašoma health.clevelandclinic.org.

Negalite tikėtis, kad ryte suvalgius 3 apelsinus, būsite aprūpintas visomis reikalingomis medžiagomis. Mityba turi būti įvairi.<br> 123rf nuotr.
Negalite tikėtis, kad ryte suvalgius 3 apelsinus, būsite aprūpintas visomis reikalingomis medžiagomis. Mityba turi būti įvairi.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2020, 9:29 AM

Ji išskyrė tris vitaminus, kurių reikia, norint sustiprinti imunitetą.

Vitaminas C yra vienas didžiausių imuninės sistemos stiprintojų. Maisto produktai, kuriuose gausu vitamino C – apelsinai, greipfrutai, mandarinai, braškės, paprikos, špinatai, kopūstai ir brokoliai. Vitaminas C vartoti kasdien svarbu, kadangi, pasak dietologės, jūsų organizmas jo negamina ir nekaupia. Geros žinios yra tos, kad vitamino C yra tiek daug maisto produktų, kad daugumai žmonių papildomai jo vartoti nereiks, jei šie pasirūpins racionalia mityba.

Vitaminas B6 yra gyvybiškai svarbus palaikant biochemines imuninės sistemos reakcijas. Maistas, kuriame gausu vitamino B6 – vištiena ir šaltųjų vandenų žuvys, tokios kaip lašiša ir tunas. Vitamino B6 taip pat yra žaliose daržovėse ir avinžirniuose.

Vitaminas E yra galingas antioksidantas. Maisto produktai, kuriuose gausu vitamino E – yra riešutai, sėklos ir špinatai.

Kaip maisto parduotuvėje sustiprinti imunitetą?

Renkantis vaisius ir daržoves maisto prekių parduotuvėje ar ūkininkų turguje gali padėti paprasta taisyklė: kuo spalvingesni vaisiai ir daržovės, tuo geriau.

„Pabandykite valgyti įvairų maistą ir stenkitės valgyti vaisius ir daržoves, pasirinkę pagal kiekvieną vaivorykštės spalvą“, – sako J.Zumpano.

„Jūsų lėkštės turinys atrodys patraukliau ir jūs užtikrinsite, kad gausite kuo daugiau naudingų vitaminų ir maistinių medžiagų.“

Taip pat svarbu žinoti, kad laikydamiesi sveikos mitybos įpročių sukuriate stiprią imuninę sistemą. Taigi, pusryčiams negalima suvalgyti keturių apelsinų ir tikėtis, kad gavote visko, ko reikia jūsų organizmui.

Reikalingas ir vanduo

Taip pat pakankamas vandens vartojimas gali sustiprinti jūsų imuninę sistemą, sako J.Zumpano. Vanduo padeda jūsų kūnui gaminti limfą, kuri perneša baltuosius kraujo kūnelius ir kitas imuninės sistemos ląsteles. Tačiau stenkitės nepersistengti su gėrimais, kurie gali jus dehidratuoti, pavyzdžiui, kava.

Jei gerti vandenį sekasi sunkiai, greta kelių stiklinių vandens per dieną pabandykite valgyti daug vandens turinčių daržovių ir vaisių, pavyzdžiui, agurkus, salierus ar arbūzą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.