Šia liga serga 3 iš 4 moterų. Neignoruokite jos simptomų

Mielių infekcija, dar vadinama vulvovaginaline kandidoze arba pienlige, suserga net 3 iš 4 moterų. 75 proc. moterų šia nemalonia infekcija suserga bent kartą gyvenime, o maždaug 45 proc. su liga susiduria dažniau, kartais net 4 ar daugiau kartų per metus.

 Mielių infekcija, dar vadinama vulvovaginaline kandidoze arba pienlige, suserga net 3 iš 4 moterų.<br> 123rf.com nuotr.
 Mielių infekcija, dar vadinama vulvovaginaline kandidoze arba pienlige, suserga net 3 iš 4 moterų.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2018, 7:09 AM

„Ši labai dažnai pasitaikanti infekcija gali užklupti dėl tam tikrų vaistų vartojimo, pernelyg didelės drėgmės, prezervatyvų ar tamponų“, – paaiškino Hanemano universiteto ligoninės, esančios Filadelfijoje, šeimos gydytoja Angelique Mason.

Taip pat gali pakenkti ir stipriai kvepiančių intymios higienos produktų naudojimas, buvimas su drėgnais drabužiais bei vilkint per daug aptemptus apatinius.

Tačiau kaip žinoti, kad tai, ką matote arba jaučiate yra mielių infekcija? Womensday.com nurodė 5 įspėjamuosius požymius, kuriuos pastebėjus vertėtų pasikonsultuoti su gydytoju ginekologu.

1. Makšties išskyros atrodo kaip varškė

Turbūt tai nemalonus palyginimas, tačiau šis simptomas nurodo, kad derėtų sunerimti ir pasitikrinti, ar neišsivystė infekcija.

„Paprastai moterys atėjusios skundžiasi bekvapėmis išskyromis, kurios būna tirštos ir balkšvos spalvos, tarsi grūdėta varškė“, – A.Mason.

2. Be jokios aiškios priežasties atsiradęs skausmas

Skausmas, kilęs po aistringos nakties, neturėtų stebinti. Deja, pasak Ligų kontrolės ir prevencijos centrų, jeigu skauda be jokios aiškios priežasties, tada tai gali būti pienligės ženklas.

3. Stiprus skausmas šlapinantis

Skausmas gali tapti toks stiprus, kad net pradedama kartais vengti šlapinimosi proceso. Šeimos gydytojos teigimu, tai pats nemaloniausias požymis. Jam atsiradus, gali pasireikšti ir kiti simptomai, tokie kaip paraudimas ir patinimas makšties srityje.

4. Niežėjimas

Dar vienas iš labiausiai paplitusių simptomų yra stiprus niežėjimas makšties išorėje ir viduje. Šis požymis akivaizdžiai įspėja, kad kažkas yra negerai.

Grybelis puikiai vystosi drėgnoje ir šiltoje vietoje, todėl labai svarbu vos pastebėjus simptomus pradėti gydymą iš karto, kol nepablogėjo.

5. Deginimo pojūtis lytinio akto metu

Infekcija dažniausiai sukelia makšties prieangio deginimo pojūtį, tai labai nemalonus jausmas. Be to, tai gali persiduoti kartu su infekcija ir partneriui, jeigu mylintis nėra naudojamos apsaugos priemonės.

Vyrams gali išsivystyti balanitas, varpos galvutės uždegimas, taip pat atsirasti niežulys, deginimo pojūtis, paraudimas bei maži balti spuogeliai ant odos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.