Kūdikis vos nemirė nuo bučinio: mama įspėja ir kitus

Bučiniai kartais gali būti mirtinai pavojingi, ypač kūdikiams.

Bučiniai kūdikiams gali būti mirtinai pavojingi.<br> 123rf nuotr. 
Bučiniai kūdikiams gali būti mirtinai pavojingi.<br> 123rf nuotr. 
Bučiniai kūdikiams gali būti mirtinai pavojingi.<br> 123rf nuotr. 
Bučiniai kūdikiams gali būti mirtinai pavojingi.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 20, 2018, 8:18 PM

Tuo neseniai įsitikino aštuonių mėnesių mergytės Elizos Hobbs tėvai.

Pabučiuota ši mažylė užsikrėtė virusu, virtusiu gyvybei grėsminga infekcija, dėl kurios jai penkioms dienoms buvo sukelta koma.

Mergaitės tėvai – 23 metų Sophie Hobbs ir 27 metų Thomas Hobbsas iš Bilinghamo, Daramo grafystės, Jungtinėje Karalystėje – po šio siaubingo nutikimo įspėjo visus aplinkinius nebučiuoti svetimų žmonių kūdikių.

Jų dukrelė šį mėnesį buvo skubiai nuvežta į ligoninę po to, kai pabudęs Th.Hobbsas pastebėjo, kad mažylė savo lovytėje guli išblyškusi ir be gyvybės ženklų, rašo portalas „Daily Mail“.

„Paprasčiausias mielas bučinys galėjo nužudyti mūsų kūdikį, – įsitikinęs Thomas. – Norėčiau visiems perduoti žinutę: jeigu kas nors sirguliuoja, neleiskite jiems bučiuoti savo kūdikio, nes gali persiduoti peršalimas, pūslelinė ir virusai“.

Pasak Th.Hobbso, Eliza neseniai pradėjo kosėti ir šniurkščioti nosimi, todėl buvo nuvežta pas gydytojus. Bet vėliau ji buvo išsiųsta namo, tėvams prisakius ją stebėti.

Tačiau po penkių dienų, lapkričio 7 dieną, tėtis pastebėjo, kad mergytė guli savo lovelėje be gyvybės ženklų.

Th.Hobbsas prisiminė: „Nuėjau pasižiūrėti, kaip ji. Dukrelė gulėjo be gyvybės ženklų. Ji buvo smarkiai išblyškusi ir nereagavo. Supratau, kad kažkas negerai ir iškviečiau greitąją.

Buvau siaubingai išsigandęs. Spėliojome, ar ji išgyvens, ar jau viskas.

Kai nuvykome į ligoninę, ji buvo paguldyta į mažą lopšį ir prijungta prie deguonies aparato.

Staiga ji pamėlo ir aplink jos lovelę susirinko 20 daktarų. Atrodė, tarsi būtume atsidūrę žemės drebėjimo epicentre – tarsi būtume nublokšti į kambario galą ir viskas, ką galėjome padaryti, stebėti savo dukterį – mes niekaip jai negalėjome padėti.

Tuo momentu manėme, kad ją praradome. Gydytojai ją gaivino.

Ji kone minutę buvo nustojusi kvėpuoti, bet jie sugebėjo ją atgaivinti“.

Eliza buvo pervežta į kitą ligoninę ir jai buvo sukelta dirbtina koma.

„Gydytojai pasiklausė jos širdelės plakimo ir išgirdo, kad yra išskyrų. Jie paėmė tepinėlį, kad išsiaiškintų, ar tai virusinė, ar bakterinė infekcija.

Tačiau nepavyko nustatyti infekcijos kilmės, todėl gydytojai nurodė, kad tai – krūtinės infekcija, bet mes manome, kad tai buvo bronchitas.

Dukrelei iškart buvo sukelta koma.

Tai buvo blogiausias scenarijus, kokį galėjome įsivaizduoti. Mes tiesiog stovėjome prie jos lovelės, negalėdami nuleisti nuo jos akių.

Manėme, kad teks stebėti jos paskutinį kvėptelėjimą.

Dukrelė penkias dienas buvo panirusi į komą ir per tą laiką ją teko tris ar keturis kartus gaivinti, nes ji liovėsi kvėpavusi.

Gali būti, kad ji nuo kokio nors suaugusiojo užsikrėtė peršalimu, kuris virto gyvybei grėsminga krūtinės infekcija“, – pasakojo Th.Hobbsas.

Laimė, Elizai pasidarė geriau ir ji pradėjo pati kvėpuoti, o pagaliau, po septynių intensyvios terapijos skyriuje praleistų dienų, buvo išrašyta namo.

Tėtis prisiminė, kad dėl ligos dukrelė negalėjo net verkti.

„Jos verkimas skambėjo, kaip kačiuko murkimas dėl krūtinės ir trachėjos ištinimo.

Atrodė, tarsi patys jaustume tą skausmą ir sutrikimą. Tai mus labai liūdino.

Bet kasdien jos būklė vis gerėja ir balsas tampa mažiau krūtininis. Tai, kad galėjome parsivežti ją namo, buvo nuostabu – dabar galime jai suteikti saugumą ir ji gali vėl būti šeimos dalimi.

Ji – maža kovotoja. Ji kovojo vos gimusi ir dabar darė tai vėl.

Ji – išdykėliška ir vėl pradėjo šypsotis bei kikenti“, – džiaugėsi tėtis.

Tuo metu mažylės mama visus socialiniame tinkle įspėjo, kad atšalus orams svarbu nesušalti ir šiltai aprengti savo kūdikius.

„Noriu įspėti visus tėvus, nes man ir mano vyrui plyšo širdis matant, mūsų mergytę tokios būklės. Prašau, neleiskite kitiems žmonėms bučiuoti jūsų kūdikio.

Esame labai rūpestingi tėvai, bet mums vis tiek taip nutiko. Nežinome, kaip ji pasigavo virusą, bet jis galėjo būti mirtinas.

Žmonės turi plauti rankas – tokie paprasti dalykai gali apsaugoti nuo peršalimo virusų plitimo, kol jie siaučia“, – rašė S.Hobbs.

Tai – ne pirmas kartas, kai tėvai įspėja neleisti kitiems bučiuoti kūdikių, rašo „Daily Mail“.

„Mirties bučinys“ – taip vadinama būklė, kai vaikai užsikrečia neonataline herpetine infekcija nuo sergančio pūsleline žmogaus.

Ši infekcija yra ypač pavojinga kūdikiams, nes jų imuninė sistema dar nepakankamai stipri, kad nugalėtų virusus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.