Nenorėdama pacientei grąžinti skolos gydytoja jai diagnozavo silpnaprotystę

Vienai gydytojai teko atsisveikinti su savo medikės licencija po to, kai paaiškėjo žiauri jos apgaulė.

Demencijos diagnozė gali pasitarnauti ir blogiems ketinimams.<br> 123rf nuotr. 
Demencijos diagnozė gali pasitarnauti ir blogiems ketinimams.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2018, 10:42 PM

Gydytoja iš Tenesio valstijos, JAV, iš savo ilgametės pacientės pasiskolino apvalią sumą pinigų, o kai moteris paprašė skolą grąžinti, medikė jai diagnozavo demenciją, rašoma portale „Tennessean“.

Valstijos medikų darbą prižiūrinti tarnyba išnagrinėjo 79 metų gydytojai Suellen Lee mestus kaltinimus.

Sena gydytojos pažįstama ir bendradarbė, kuri pas ją gydėsi net 25 metus, bet kurios vardas ir pavardė neskelbiami, tik inicialai – E. W., apkaltino medikę pasiskolinus iš jos 300 tūkst. JAV dolerių (266 tūkst. 433 eurus). Pacientei paprašius skolą gražinti S.Lee jai diagnozavo demenciją ir nusiuntė diagnozę E.W. dukteriai. Šioji savo ruožtu persiuntė laišką mamos finansus valdančiai kompanijai, kuri moteriai uždraudė prieigą prie savo pinigų.

Tačiau vėliau moterį ištyręs psichologas jokių silpnaprotystės požymių neįžvelgė. Tai leido įtarti, kad medikė tyčia nustatė pacientei tokią diagnozę, vengdama grąžinti skolą.

Vėliau apklausiama tyrėjų S.Lee pripažino diagnozavusi demenciją tik iš pažiūros, nenaudodama jokių specialių tyrimo metodų ar neprašydama psichikos sveikatos specialisto antrosios nuomonės.

Kai tai paaiškėjo, S.Lee savanoriškai atsisakė savo medikės licencijos ir sutiko sumokėti 2 tūkst. JAV dolerių (1 tūkst 776,24 Eur) baudą.

Tiesa, gydytoja ir toliau neigia savo kaltę, tvirtindama, kad kerštinga pacientė tyčia jai paspendė spąstus.

„Tennessean“ žurnalistui S. Lee teigė, kad daugybė jai mestų kaltinimų detalių yra neteisingos. Esą pinigus gydytoja skolinosi ne dabar, o prieš 20 metų ir jau seniai išmokėjo skolą dalimis.

Silpnaprotystę medikė teigė pacientei diagnozavusi prieš dvejus metus ir tada esą tam buvo priežasčių. Anot gydytojos, E. W. elgesys tapo permainingas ir pasireiškė atminties praradimo ženklų.

Daktarė teigė, kad jos buvusi pacientė vėliau tiesiog suklaidino psichologą, todėl diagnozė ir nebuvo patvirtinta.

„Ji norėjo mane įskaudinti, nes ant manęs supyko, kadangi diagnozavau jai demenciją“, – sakė S.Lee.

Anot medikės, ji nusprendė savanoriškai atsisakyti licencijos ir sumokėti baudą, nes taip pasielgti jai patarė teisininkai.

„Visa tai, kuo mane apkaltino, yra melas, bet man pasakė, kad bandymai tai užginčyti man brangiai kainuos ir vis tiek nebus jokios naudos, nes sprendimo pakeisti nepavyks“, – teisinosi S.Lee.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.