Grėsmingasis koronavirusas jau pasiekė Suomiją

Suomijoje patvirtintas pirmas užsikrėtimo nauju koronavirusu atvejis, trečiadienį paskelbė visuomeninis transliuotojas „Yle“.

Remiantis naujausiais duomenimis, Kinijoje, kur yra daugiausia sergančiųjų, naujas koronavirusas diagnozuotas daugiau kaip 6 tūkst. žmonių.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Remiantis naujausiais duomenimis, Kinijoje, kur yra daugiausia sergančiųjų, naujas koronavirusas diagnozuotas daugiau kaip 6 tūkst. žmonių.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Androšiūnaitė

Jan 29, 2020, 7:10 PM

Pranešama, kad virusas diagnozuotas 32 metų turistei iš Kinijos, atvykusiai į Suomiją prieš penkias dienas iš Uhano miesto, kuris laikomas viruso protrūkio epicentru.

Praėjusią savaitę ši moteris, pajutusi panašius į koronaviruso simptomus pati kreipėsi į medikus šiauriniame Ivalo mieste.

Remiantis naujausiais duomenimis, Kinijoje, kur yra daugiausia sergančiųjų, naujas koronavirusas diagnozuotas daugiau kaip 6 tūkst. žmonių. 132 žmonės mirė, o 115 pacientų pasveiko.

Koronavirusas kelia nerimą dėl savo panašumo į SARS (ūminį kvėpavimo takų sindromą), 2002–2003 metais žemyninėje Kinijos dalyje ir Honkonge pražudžiusį beveik 650 žmonių.

Kaip ir SARS, naujasis virusas gali plisti tarp žmonių.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį paragino viso pasaulio vyriausybes, taip pat ir dar nepaveiktas naujo koronaviruso protrūkio, būti „budrias“ ir „imtis veiksmų“, kad būtų užkirstas kelias šio mirtino viruso plitimui.

„Visas pasaulis turi dabar būti budrus. Visas pasaulis turi imtis veiksmų“, – žurnalistams Ženevoje sakė Michaelas Ryanas (Maiklas Rajenas), vadovaujantis PSO nepaprastųjų situacijų programai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.