Mama Simona dalijasi netikėta idėja, ką daryti, kad vaikai būtų sveiki

Dvynukų tėvai Simona ir Tomas Kupečiai socialiniuose tinkluose pasidalino idėja, ką daryti, kad vaikai nesirgtų. Tailande kartu gyvenantiems vienuolikmečiams Vakariui ir Vasarei tėvai pažadėjo piniginę premiją už tai, jei per metus nė karto nesusirgs ir papildomą finansinę paskatą jei nereiks taisyti sugedusių dantų.

Simona ir Tomas skatina vaikus ne nesirgti, o būti sveikiems.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Simona ir Tomas skatina vaikus ne nesirgti, o būti sveikiems.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Simona ir Tomas skatina vaikus ne nesirgti, o būti sveikiems.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Simona ir Tomas skatina vaikus ne nesirgti, o būti sveikiems.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Praėjus beveik metams nuo eksperimento pradžios, vaikai džiaugiasi gautais apdovanojimais.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Praėjus beveik metams nuo eksperimento pradžios, vaikai džiaugiasi gautais apdovanojimais.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 26, 2020, 8:58 PM, atnaujinta May 26, 2020, 10:38 PM

„Dalinuosi kaip mes stiprinam vaikų imuninę sistemą:

Paskaičiavom, kad važinėt pas gydytojus ir leist pinigus vaistams nei noro, nei laiko yra. Todėl pasiūlėm tokį sandėrį vaikams – jei bus sveiki ir per metus dėl ligos nepraleis nei vienos dienos mokykloje, gaus po 3000 thb (apie 80 eur). Pinigus padalinom į tris dalis ir kas keturis mėnesius duodam „užsidirbą“ dalį.

Kitas biudžetas yra skirtas dantų taisymui – dantukai švarūs ir sveiki +100 Eur piniginėj.

Taigi, jūs galite galvoti kaip nesusirgti, ir, žinoma, sirgti nuolatos ar retkarčiais. Arba galite galvoti kaip būti sveiki. Čia tik žodžių žaismas ir pasirinkimas. Ir esmė. Ir jokios magijos.

Būkit sveiki“

Kelionių po Tailandą organizatorė, tinklaraščio tailandieciai.lt kūrėja S. Kupetienė sutiko atsakyti į rubrikos „Tėvams“ klausimus apie šį originalų sprendimą.

– Kaip gimė tokia mintis?

– Pati esu transformacijų ir meditacijų instruktorė, trenerė ir tikiu, kad gyvename savo susikurtą gyvenimą, tikiu mūsų minčių ir pasąmonės galia. Kaip turime tai, ką turime šiandien? Tik savo minčių pagalba: pirmiausia mintis gimsta savo galvoje, tuomet ten atsiranda žvilgsnis ir energija, kur energija, ten bus ir rezultatas. Mes nebūtinai turim tai, ko norim, o tai, kur kreipėme savo mintis.

Šito mokau kitus, tai būtų keista, jei nenaudočiau to savo šeimoje… Kol gyvenome Lietuvoje, visa šeima buvom linkę negaluoti (žodžio sirgti taip pat nėra mano žodyne), ypač dažnai sveikatos sutrikimų turėjo vaikai.

Atvykus gyventi į Tailandą savaime susitvarkė beveik visos ligos dėl pasikeitusio gyvenimo būdo. Na, bet norėjosi, kad būtumėme sveiki visada. Todėl vieną kartą pagalvojau, kad tą laiką, kurį skiriame apsilankymams pas gydytojus ir pinigus, kuriuos skiriame vaistams, galėtumėme padovanoti vaikams su salyga, kad jie bus… sveiki. Todėl pasiūlėme su vyru sandėrį vaikams – būti sveikiems, už tai bus atlyginta. Taip pat turime ir skatinimo sistemą už sveikus dantukus.

Mokslininkai yra įrodę, kad 95% ligų šiandien priežastys slypi arba strese, arba gyvenimo būde ir tik keli procentai yra paveldima.Keiskime savo gyvenimo būdą, mitybą ir mintis ir būkime sveiki.

– Kritikai sakys, kad vaikus reikia grūdinti, maitinti vitaminais, o ne pinigais skatinti – ką iš tiesų žmogus gali padaryti dėl savęs, kad nesirgtų?

– Visų pirma, mes skatinam vaikus ne NESIRGTI, o būti sveikiems. O grūdinimas, vitaminai – čia jau šalutinės detalės, kaip tą pasiekti. Pirmiausia, turi būti sveikos mintys ir minčių kreipimas į sveiką gyvenimo būdą, tas turi ateiti ne iš baimės susirgti…

Kol tai bus tik apie sirgimą, tol nei vitaminai, nei grūdinimas nepadės (šypsosi). Jei bijosi susirgti, tai kaip tik tai ir pritrauksi į savo gyvenimą…

– Ar pastebėjote, kad vaikai stengtųsi labiau?

– Na, auginame sąmoningus vaikus, daug su jais kalbamės, bet nieko neverčiame. Vyras pastebėjo, kad vaikai labiau prisižiūri. Paprašo išjungti kondicionierių, kai pajaučia, kad jau šalta ar einant miegoti. Į parduotuves prisimena pasiimti švarkelį ar megztuką, nes ten būna daug vėsiau nei lauke.

Sąžiningai valosi dantis, valgo daug daržovių be papildomo raginimo – esame ne kartą gave pagyrimą dėl to, kad vaikai neskatinami įsideda pusę lėkštės daržovių mokykloje.

Aš pridursiu – jei tik pajunta pirmuosius peršalimo simptomus, nelaukia, kol įsisirgs, o iškart paprašo, kad padaryčiau arbatos su medumi ir imbieru bei citrina. Tuomet kartu pagalvojame, iš kur tie ligos požymiai, ką galime pakeisti ir kaip nukreipti savo mintis, kad rytoj atsikeltų sveiki. Ir tai puikiai veikia.

– Kiek jau laiko trunka eksperimentas ir kiek vaikai uždirbo?

– Eksperimentas trunka beveik metus (juokiasi). Metams esame skyrę po 120 Eur už sveikus dantukus bei maždaug po 90 Eur už buvimą sveikiems. Apsilankymai pas gydytojus ir vaistai mums iki šiol kainuodavo daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.