Savaitgalio renginiai šeimoms: nuo Italija tapusios sostinės iki žirgų šventės

Vasaros renginiai po truputį įgauna pagreitį, nors dar nedaugelis drįsta kviesti į vieną vietą daugiau žmonių išlaikant visas karantino sąlygas. Tinklaraštis „Šeimos gidas“ surinko šį savaitgalį šeimoms skirtus renginius.

 Birželio 6-7 dienomis Šeimų erdvė kvies pramogauti Bernardinų sode.<br> „Go Vilnius“ nuotr.
 Birželio 6-7 dienomis Šeimų erdvė kvies pramogauti Bernardinų sode.<br> „Go Vilnius“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Šeimos gidas“

Jun 4, 2020, 11:35 AM

„Itališkos atostogos Vilniuje“

Vilnius – kaip iš itališko kino filmo. Birželio 5-7 dienomis Rotušės aikštėje skries spalvingieji motoroleriai „Vespa“ ir savo elegantišką stilių gatvėse demonstruos pralekiantys „Alfa Romeo“ automobiliai.

Užupyje vyks legendinis Venecijos karnavalas, Stiklo kvartale italų fotografas fiksuos it iš mados žurnalų viršelių nužengusius vyrus, Vilniaus gatvėse atgys Dantės Algierio „Dieviškoji komedija“, o Stiklo kvartale išdygs Karalienės Bonos miestelis. Šeimas šeštadienį ir sekmadienį įvairiausiomis pramogomis vilios Bernardinų sodas.

„Bėk, bėk, žirgeli!“

Birželio 6 dieną į Niūronis (Anykščių raj.) užsukę svečiai turės unikalią galimybę susipažinti su tradicine kultūra, amatais ir, žinoma, žirgais. Šiais metais susiklosčiusios aplinkybės riboja veiklų pobūdį bei mąstą.

Šiek tiek kitaip, tačiau tęsiant jau beveik pusę amžiaus gyvuojančią tradiciją burtis į šventę „Bėk bėk, žirgeli!“, siūlome iš naujo atrasti Niūronių kaimą ir šeštadienį praleisti ypatingo grožio kraštovaizdžio ir žirgų apsuptyje. Veiklos prasidės nuo 10 val. ir truks iki 16 val.

„Nespjauk į šulinį“

Antrą kartą Lietuvoje – pasaulinė upių ir jų pakrančių švarinimo iniciatyva „River Cleanup“, kurią organizuoja „Kūrybos kampas 360“. Jis kviečia tapti kovotojais už švarias upes ir kartu su mumis švarinti jų pakrantes, taip atkreipiant dėmesį į perteklinio vartojimo ir atliekų susidarymo problemą. Juk net 80% atliekų į jūras ir vandenynus patenka su upių vandeniu.

Birželio 6 d. nuo 11 iki 17 val. Nemuno saloje Kaune ateikite padėti rinkti šiukšles. Organizatoriai parūpins šiukšlių maišų, o dalyviams siūloma nepamiršti apsauginių pirštinių.

Daugiau laisvalaikio idėjų šeimos www.seimosgidas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.