„Lietuvos energija“ iki 2030 metų žada 1,6 mlrd. eurų grąžą

Per ateinančius dvylika metų valstybės kapitalo energetikos bendrovė „Lietuvos energija“ planuoja iš esmės transformuotis: didins gamybos pajėgumus žaliojoje energetikoje, plėsis į tarptautines rinkas, kurs ir diegs inovacijas energetikos sektoriuje.

Ketinama išplėsti Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę.<br>D.Umbraso nuotr.
Ketinama išplėsti Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2018, 10:13 AM

Teigiama, kad visa tai įgyvendinant bus užtikrinta stabili grąža, kuri sieks 1,6 mlrd. eurų per 2018-2030 metus.

„Visa apimanti šios patvirtintos strategijos idėja yra stabilios kapitalo grąžos Lietuvai užtikrinimas per veiklas, išvystytas užsienio rinkose. Inovacijos, atsinaujinanti energetika ir žalioji ekonomika – visų mūsų kryptis ateičiai“, – teigia finansų ministras Vilius Šapoka, kurio vadovaujama Finansų ministerija yra pagrindinė „Lietuvos energijos“ akcininkė.

Didžiausias dėmesys įgyvendinant naująją „Lietuvos energijos“ strategiją bus skiriamas tvariai plėtrai tarptautinėje rinkoje, atsinaujinančios energijos gamybos vystymui, kokybei ir efektyvumui bei skaidrumui. Strategija apima energetikos infrastruktūros, žaliosios generacijos plėtrą vystant globalų įmonės ir visos šalies konkurencingumą, komercinės organizacijos sukūrimą ir naujų energetikos paslaugų platformų bei energetikos technologijų kompetencijų centro išvystymą. Per tvarią plėtrą bus siekiama kokybės ir efektyvumo gerinant klientų aptarnavimą, infrastruktūros kokybę, toliau gryninant grupės veiklas, užtikrinant stabilią grąžą valstybei ir laikantis aukščiausių veiklos skaidrumo standartų. Kaip teigiama pranešime spaudai, naujosios strategijos įgyvendinimas „Lietuvos energijos“ grupei turėtų padėti išlaikyti vienas geriausių energijos skirstymo paslaugų kainų ES.

„Strategijoje iškelti ambicingi plėtros tikslai yra pamatuoti ir pasiekiami Lietuvos energetikos sektoriui dalyvaujant pasaulinėje energetikos transformacijoje“, – sako šiandien strategiją patvirtinusios „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybos pirmininkas Darius Daubaras.

Lietuvos energetikos sistemos stiprinimas išliks vienas svarbiausių grupės tvarios plėtros prioritetų. Planuojama, jog per ateinančius metus įmonė užtikrins Lietuvos energetikos sistemos generacijos dalies pasirengimą sinchronizacijai. Didinant Lietuvos strateginės galios portfelį, bus išplėsta Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė ir pastatyta naujų energijos gamybos agregatų. Planuojama, jog grupės investicijos per 12 metų sieks 6 mlrd. eurų. Didžioji dalis jų bus nukreipta į išmaniąją ir žaliąją energetiką.

Skaičiuojama, kad pusė vertės, kurią sukurs „Lietuvos energijos“ grupė, bus uždirbta iš žaliosios energetikos, užsienio rinkose ir iš valstybės nereguliuojamų, komercinių veiklų.

„Tvari plėtra – esminis šios strategijos variklis. Plėsimės ne tik Lietuvoje – imsimės naujų energetikos veiklų artimiausiose šalyse, o vėliau ir likusioje Europoje. Pusė to, ką uždirbsime per dvylika metų, bus uždirbta iš mūsų veiklos tarptautinėse rinkose ir sugrąžinta Lietuvai“, – žada Darius Maikštėnas, „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius.

Planuojama, kad pusė dividendų, kuriuos grupė uždirbs 2030 m. bus gauta iš veiklos užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance