JK karališkoji šeima – ketvirtoji tarp turtingiausių Europos monarchų šeimų

Šeštadienį Europos karališkųjų tradicijų gerbėjai stebi britų princo Harry ir jo išrinktosios Meghan Markle vestuves. Skaičiuojama, kad joms išleista apie 36 milijonus eurų. Išlaidas padengs karališkoji šeima iš savo biudžeto, kuris surenkamas iš mokesčių mokėtojų.

 Šeštadienį Europos karališkųjų tradicijų gerbėjai stebi britų princo Harry ir jo išrinktosios Meghan Markle vestuves.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
 Šeštadienį Europos karališkųjų tradicijų gerbėjai stebi britų princo Harry ir jo išrinktosios Meghan Markle vestuves.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2018, 2:40 PM, atnaujinta May 19, 2018, 2:44 PM

Nors Jungtinės Karalystės karalienės šeimą galima vadinti milijonieriais – tai nėra pati turtingiausia karališkoji šeima Europoje. „Bussines insider“ išrikiavo dešimties šalių monarchus pagal jų turtą.

Dešimtoje vietoje tarp turtingiausių Europos monarchų yra Belgijos karalius Pilypas, kurio turtas vertinamas 11 milijonų eurų. Vidutiniškai tiek pat per metus valstybė skiria šiai monarchijai išlaikyti.

Tuo metu Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II su savo turtu (jo vertė svyruoja nuo 424 iki 509 mln. eurų) yra sąrašo ketvirtoje vietoje. Didžiąją jos turto dalį sudaro nekilnojamasis turtas, meno kūriniai ir investicijos. Britų monarchų šeima yra išlaikoma valstybės, jie gauna kasmetes dotacijas, kurių dydį lemia gautos pajamos iš įvairių karališkojo turto nuomos.

Turtingiausias – Lichtenšteino monarchas. Princui Hansui Adamui II priklauso 4,23 mlrd. eurų turtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.