Šiaulių tuoktuvės su užsienio miestu: nuolaidomis naudosis abiejų gyventojai

Šiaulių miesto savivaldybė planuoja įdiegti bendrą paslaugų ir nuolaidų sistemą su Latvijos Jelgavos miestu.

Greičiausiai būtų mobili aplikacija, leisianti naudotis nuolaidomis ir elektroninėmis paslaugomis abiejų miestų gyventojams tiek Šiauliuose, tiek už mažiau nei 100 kilometrų esančioje Jelgavoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Greičiausiai būtų mobili aplikacija, leisianti naudotis nuolaidomis ir elektroninėmis paslaugomis abiejų miestų gyventojams tiek Šiauliuose, tiek už mažiau nei 100 kilometrų esančioje Jelgavoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Jačauskas

Jul 21, 2018, 5:37 PM, atnaujinta Jul 21, 2018, 5:43 PM

Kaip BNS sakė Šiaulių savivaldybės Projektų valdymo skyriaus vedėja Ieva Džiaugienė, šiuo metu vykdomi viešieji pirkimai tokios sistemos koncepcijai parengti.

Anot jos, planuojama, kad tai greičiausiai būtų mobili aplikacija, leisianti naudotis nuolaidomis ir elektroninėmis paslaugomis abiejų miestų gyventojams tiek Šiauliuose, tiek už mažiau nei 100 kilometrų esančioje Jelgavoje.

„Ta šiauliečio kortelė, nors ir vadinasi kortelė, bet, kiek esame atlikę konsultacinių analizių, galvojame, kad būtų patraukliausia mobili aplikacija, o ne fizinė kortelė, – teigė I. Džiaugienė. – Ji apjungtų įvairias paslaugas. Idėja, kad galbūt tomis paslaugomis, kurias teikia savivaldybė arba valstybė, galėtų naudotis per mobilią aplikaciją gyventojai, kurie būtų mūsų duomenų bazėje.“

Pasak I.Džiaugienės, kartu bus kuriama ir informacinė bazė, ji leistų klasifikuoti Šiaulių gyventojus pagal jiems aktualias paslaugas, pavyzdžiui, moksleivių ar pensininkų gaunamas nuolaidas transportui, moksleivių būrelius ir pan.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas sako, kad svarstoma ir galimybė išplėsti elektroninio viešojo transporto bilieto galimybes.

„Tai būtų susieta su daug dalykų, bet kiek tų dalykų realiai gyvenime bus naudojama, svarbiausias klausimas. Tai būtų nuolaidos, įvairūs paskatinimai lankyti kultūrinius renginius. Tikslas – kultūros plėtra“, – BNS sakė meras.

Projektas planuojamas iš Europos Sąjungos ir savivaldybės lėšų, duomenų bazei ir jos ketverių metų priežiūrai numatyta iki 200 tūkst. eurų, koncepcijai parengti – dar iki 45 tūkst. eurų.

Tikimasi, kad programėlė ar virtuali arba fizinė kortelė galėtų pradėti veikti jau kitų metų rudenį.

„Jei tai bus aplikacija, numatyta, kad kai kurias nuolaidas, jei jas taiko miestas, jelgaviečiai galėtų gauti Šiaulių mieste, tiek šiauliečiai Jelgavoje“, – pabrėžė I. Džiaugienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.