Pensijas žmonės galės toliau atsiimti Lietuvos pašte

Visi Lietuvos pensininkai pensijas galės ir toliau atsiimti pašto skyriuose. Lietuvos paštas laimėjo „Sodros“ skelbtą konkursą.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-26 17:58, atnaujinta 2019-03-26 18:01

Lietuvos pašto atstovė Vaida Budrienė BNS sakė, kad „Sodros“ užsakymu teikiamos dviejų rūšių paslaugos – pensijų išnešiojimo į namus ir jų atsiėmimo pašto ar kitų įmonių skyriuose. Tokie konkursai, pasak jos, skelbiami kas treji metai.

„Mes laimėjome konkursą visoje Lietuvoje išmokėti pensijas pašto skyriuose, taip pat jas toliau į namus nešios mobilieji paštininkai, kurie dvylikoje rajonų veikia kaip pašto skyriai. Tie žmonės, kam nepatinka kitų įmonių pensijų išnešiotojai, gali paprašyti „Sodros“ ir pasiimti pensiją pašte. Tokių žmonių šiemet padaugėjo“, – BNS sakė V. Budrienė.

„Sodros“ atstovas Saulius Jarmalis aiškino, kad žmonės visoje Lietuvoje turi teisę pasirinkti, ar gauti pensiją į namus, ar ją atsiimti Lietuvos pašto skyriuose.

„Jeigu žmogus gyvena mieste, kuriame pensijas į namus neša ne Lietuvos paštas, jis turi teisę mums pateikti prašymą ir sakyti, kad jis nori pensiją atsiimti pašto skyriuje“, – BNS sakė S. Jarmalis.

Jis negalėjo pasakyti, kas dar dalyvavo konkurse.

Anot V. Budrienės, tokiame konkurse gali dalyvauti, pavyzdžiui, „Aibė“ ar kita mažmeninį tinklą turinti įmonė.

Sutartis dėl pensijų išmokėjimo pašto skyriuose su Lietuvos paštu pasirašyta trejiems metams.

Atsiimti senatvės pensiją pašte galima nemokamai nuo 10-tos iki 26-tos kiekvieno mėnesio dienos.

Lietuvos paštas nuo sausio pensijas į namus pristato 13-koje Lietuvos savivaldybių: Trakų, Širvintų, Šalčininkų, Zarasų, Molėtų, Šilalės, Kupiškio, Biržų, Skuodo, Šakių, Varėnos, Prienų ir Lazdijų, taip pat Vilniuje ir Kaune. Kituose miestuose ir rajonuose jas nešioja kitos konkursą laimėjusios įmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.