Atgniaužia kumščius – alkoholio prekeivių patikra bus tęsiama tik kai kur

Alkoholio prekybos kontrolieriai alkoholio prekybininkus ir pirkėjus aktyviau tikrins tik kai kuriose Lietuvos vietose.

Nuo šių metų pradžios Seimas padidino alkoholio įsigijimo amžiaus cenzą iki 20 metų ir sutrumpino prekybos laiką. Taip siekiama sumažinti alkoholio vartojimo mastą šalyje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nuo šių metų pradžios Seimas padidino alkoholio įsigijimo amžiaus cenzą iki 20 metų ir sutrumpino prekybos laiką. Taip siekiama sumažinti alkoholio vartojimo mastą šalyje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2018, 10:35 AM

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) skyriaus vedėjas Jurgis Kazlauskas BNS sakė, kad nuspręsta toliau aktyviai tikrinti vietas, kur rasta daugiausia pažeidimų.

„Dabar tęsiame pagal tas problemiškiausias vietas, gaunamus skundus ir ką nustatėme pirmame ketvirtyje. Toliau priežiūra bus aktyviai vykdoma“, – kalbėjo J. Kazlauskas.

Jis negalėjo įvardyti, kokiose tiksliai vietovėse bus tęsiama aktyvesnė patikra.

NTAKD šių metų pradžioje aktyviau tikrino alkoholio prekybos vietas, viešojo maitinimo įstaigas, barus ir klubus. Žiūrėta, ar paisoma naujų prekybos laiko taisyklių, ar alkoholis neparduodamas jaunesniems nei 20 metų jaunuoliams, ar jis neišnešamas iš maitinimo įstaigų.

NTAKD duomenimis, per pirmuosius keturis mėnesius visoje Lietuvoje įvyko 20 reidų. Iš viso patikrinta daugiau nei 80 alkoholio prekybos ir maitinimo vietų, nustatyti 75 pažeidimai, iš jų 45 atvejais įmonės nesilaikė prekybos laiko apribojimų, o 16 atvejų jos pardavė alkoholį jaunesniems nei 20 metų pirkėjams.

Pernai kontrolieriai nustatė 148 pažeidimus, iš jų 32 atvejais nesilaikyta laiko ribojimų.

Nuo šių metų pradžios Seimas padidino alkoholio įsigijimo amžiaus cenzą iki 20 metų ir sutrumpino prekybos laiką. Taip siekiama sumažinti alkoholio vartojimo mastą šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.