Milijardieriaus R. Abramovičiaus vargai – britai jį privertė grįžti į Rusiją

Oligarchas, milijardierius ir futbolo klubo „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius iš Didžiosios Britanijos grįžo į Rusiją. Kaip praneša „Financial Times“, britai R.Abramovičiui neišdavė vizos.

 R.Abramovičiaus vizos galiojimo terminas pasibaigė daugiau kaip prieš tris savaites.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 R.Abramovičiaus vizos galiojimo terminas pasibaigė daugiau kaip prieš tris savaites.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2018, 1:40 PM

Britų žiniasklaida teigia, kad kol kas Didžiosios Britanijos valdžia oficialiai nepareiškė atsisakanti išduoti vizą vienu iš Rusijos oligarchų tituluojamam verslininkui ir šiuo metu nagrinėja jo dokumentus.

R.Abramovičiaus vizos galiojimo terminas pasibaigė daugiau kaip prieš tris savaites, o naujos jis negavo. Dėl šios priežasties „Chelsea“ futbolo klubo savininkas nedalyvavo Londono „Wembley“ stadione vykusiose Anglijos futbolo lygos (FA) taurės turnyro finalo rungtynėse su „Manchester United“, kur jo komanda laimėjo 1:0.

Milijardierius niekada nesikreipė į Didžiosios Britanijos valdžios institucijas dėl vizos. Didžiojoje Britanijoje jis gyveno gavęs vadinamąją investuotojo vizą (Investor Visa), kuri išduodama verslininkams, investuojantiems šalyje ne mažiau kaip 2 mln. svarų sterlingų (2,29 mln. eurų).

„The Sunday Times“ – perkamiausias sekmadieninis laikraštis Jungtinėje Karalystėje – pripažino oligarchą tryliktuoju turtingiausiu žmogumi Didžiojoje Britanijoje. Jo turtą laikraštis įvertino 9,3 mlrd. svarų sterlingų (10,65 mlrd. eurų).

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?