Pasidairėme po turgų – štai kiek sumokėsite už gėlių daigus

Užsukus į Kėdainių centrinę turgavietę akys raibsta nuo įvairiausių gėlių: dėmesį patraukia surfinijos, vilioja pelargonijų spalvingumas, čia apstu įvairiaspalvių petunijų, ledinukų, gvazdikėlių.

Vis dar populiarūs pakabinami vazonai su juose jau žydinčiomis svyrančiomis gėlėmis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vis dar populiarūs pakabinami vazonai su juose jau žydinčiomis svyrančiomis gėlėmis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Džestina Borodinaitė, rinkosaikste.lt

May 23, 2018, 3:15 PM, atnaujinta May 23, 2018, 3:16 PM

Anot prekybininkų, gausiausius klientų srautus, nors ir šiandien kraštiečių antplūdis atrodo nemažas, jie skaičiavo prieš Motinos dieną. Kėdainiškiai tąkart daugiausia rinkosi geltonžiedes našlaites, už kurias buvo prašoma nuo 60 centų iki 1 euro.

Dabar našlaičių ant prekybininkų stalų nebematyti. Gėlėmis ir jų daigais ne vienerius metus turgavietėje prekiaujanti Aušra patikino, kad visų našlaičių augintojų derlius jau baigėsi.

„Šiuo metu perkamiausios krūminės arba svyrančios pelargonijos. Žemaūgės pelargonijos daigelis – 2 eurai, svyrančių šių gėlių vazonas kainuoja 4–5 eurus. Taip pat populiarūs jurginai, kurių sodinukas kainuoja 2 eurus, gvazdikėliai – 30 centų bei ledinukai – 50 centų. Šių gėlių žmonės perka daugiausia.

Kiek rečiau kėdainiečiai renkasi surfinijas. Jos labai gražios, sparčiai auga, bet kartu reikalauja daug meilės bei priežiūros.

Kaip ir pernai, vis dar populiarūs pakabinami vazonai su juose jau žydinčiomis svyrančiomis gėlėmis. Toks krepšelis kainuoja nuo 4 eurų.

Taip pat klientams siūlome pakabinamų vazonų iš kelių gėlių rūšių. Atsižvelgiant į krepšelio dydį jų kaina svyruoja nuo 3,5 iki 7 eurų“, – apie šiųmetį asortimentą ir gėlių kainas pasakojo Aušra ir atskleidė, jog palyginus su praėjusių metų prekyba šiemet pardavimai vystosi panašiai, tačiau pastebima, kad gėlių ir jų daigų kainos nežymiai šoktelėjo.

Pasiteiravus gėlių augintojų, kas lėmė apie 10 proc. pakilusias gėlių kainas, ne vienas tikino, jog kainos išaugo neatsitiktinai: „Brango sėklos, durpių ir žemių substratai“, – sakė prekybininkė Aušra.

Jai antrino ir Kėdainių centrinėje turgavietėje gėlėmis prekiaujantis Rimas, kuris kartu džiaugiasi šįmet kiek anksčiau nei pernai atšilusiais orais. Pasak jo, dėl to ir prekybą gėlininkai galėjo pradėti anksčiau.

„Šiemet prekybą gėlėmis pradėjome anksčiau. Pernai panašiu laiku šitiek gėlių, kaip šiemet, išsipardavę tikrai nebuvome. Pavyzdžiui, perėjusiais metais laumakėmis prekiauti pradėjome tik prieš pat Tėvo dieną, tuo tarpu šiemet, vos įpusėjus gegužei, jau baigiame jas išparduoti.

Be abejo, didžiausias darbymetis buvo prieš Motinos dieną, tuo laikotarpiu žmonės labai graibstė gėles. Šiuo metu jaučiamas šioks toks pirkėjų sumažėjimas, tačiau negalima skųstis, kad klientų nėra.

Šiandien iš manęs labiausiai perka petunijas. Už jas prašau po 60 centų. Taip pat pardaviau net dvi dėžes sprigių. Jų daigas – 2,5 euro. Populiarios šiandien ir pakabinamos sulfinijos. Jų vazonėlis – 5 eurai. Už įvairių spalvų lobelijų vazonėlį prašau 6 eurų“, – akcentavo beveik 20 skirtingų gėlių daigų siūlantis prekybininkas Rimas.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.