Už baltarusiškų traktorių ženklų naudojimą – 1,2 mln. eurų bauda

Už neteisėtą „Belarus“ ir MTZ prekės ženklų naudojimą „Lytagrai“ pateiktas 14 tūkst. eurų ieškinys. Tiek prašoma sumokėti už vieną mėnesį vykusią prekybą vienoje vietoje. Už metus vykdytą prekybą 25-iose bendrovės prekybos vietose įmonei gali tekti sumokėti apie 1,2 mln. eurų. „Lytagros“ vertinimu, ieškinys nepagrįstas ir bus ginčijamas, rašo „Verslo žinios“.

„Lytagros“ vertinimu, ieškinys nepagrįstas ir bus ginčijamas.<br>D.Umbraso nuotr.
„Lytagros“ vertinimu, ieškinys nepagrįstas ir bus ginčijamas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2018, 8:58 AM

Ieškiniai dėl neteisėtai naudojamų „Belarus“ ir MTZ prekės ženklų bei prekių ženklinimo sistemos rengiami ir kitoms prekybos įmonėms. JAV kompanija „Suraleb, Ine“, išieškodama skolą iš Baltarusijos įmonės MTZ pagal Stokholmo arbitražo sprendimą, areštavo Minsko traktorių gamyklos turtą Lietuvoje.

Vykdant arbitražo teismo sprendimą, iš Minsko traktorių gamyklos ir jos filialo Lietuvoje pareikalauta 3,3 mln. eurų vertės kilnojamojo ar nekilnojamojo turto ir duomenų apie turtines teises ir pinigines lėšas. Kartu su kitu turtu buvo areštuoti ir Minsko traktorių gamyklai priklausantys prekės ženklai MTZ ir „Belarus“. Taip pat buvo areštuota prekių ženklinimo kodais sistema, kuria žymimos visos atsarginės „Belarus“ traktorių detalės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.