Kuriozas: įlipo ne į tą lėktuvą ir tai suvokė, tik įsėdęs į taksi

Šis garbaus amžiaus senjoras vieną kelionę atsimins ilgam. 75 metų lenkas Pawelas Lawreniukas, žiemos švenčių proga nusprendęs aplankyti savo šeimą, gyvenančią Jungtinėje Karalystėje, skrisdamas namo netyčia įlipo ne į tą lėktuvą ir pats nė nesuprasdamas išsilaipino ne gimtojoje Lenkijoje, o už 1,6 tūkst. kilometrų nuo namų esančioje Maltoje, rašo internetinis portalas dailymail.co.uk.

Atvykęs į oro uostą lenkas supainiojo vartus ir lyg niekur nieko įsėdo ne į tą lėktuvą. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Atvykęs į oro uostą lenkas supainiojo vartus ir lyg niekur nieko įsėdo ne į tą lėktuvą. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Atvykęs į oro uostą lenkas supainiojo vartus ir lyg niekur nieko įsėdo ne į tą lėktuvą. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Atvykęs į oro uostą lenkas supainiojo vartus ir lyg niekur nieko įsėdo ne į tą lėktuvą. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Atvykęs į oro uostą lenkas supainiojo vartus ir lyg niekur nieko įsėdo ne į tą lėktuvą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Atvykęs į oro uostą lenkas supainiojo vartus ir lyg niekur nieko įsėdo ne į tą lėktuvą. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 18, 2019, 10:44 PM

Įdomiausia, kad visos kelionės metu ir net atsidūręs oro uoste jis nesuprato atvykęs ne į tą šalį, o apie kuriozinę situaciją suvokė tik jau įlipęs į taksi automobilį ir lenkiškai paprašęs parvežti jį namo. Vairuotojas, žinoma, nesuprato nei vieno žodžio, ko paprašė pasiklydęs ir to dar net nesuvokiantis senjoras.

Įsėdo ne į tą lėktuvą

Sekmadienį, sausio 6 dieną, po apsilankymo Jungtinėje Karalystėje P.Lawreniukas turėjo skristi namo su avialinijomis „Ryanair“ į Gdanską. Jo lėktuvas turėjo pakilti 6 val. 50 min. iš Jungtinės Karalystės Lidso Bradfordo oro uosto.

Senjoras buvo atskridęs čia aplankyti savo dukterį, kuri vėliau tikino net kelissyk patikrinusi bilietą.

Atvykęs į oro uostą lenkas supainiojo vartus ir lyg niekur nieko įsėdo ne į tą lėktuvą. Niekas iš oro uosto darbuotojų nepastebėjo klaidos, o pats senjoras viso skrydžio metu taip ir nesuprato, kaip stipriai iš tiesų jis tolsta nuo namų.

Lėktuvas nusileido Maltos oro uoste, o jame – ir Gdanską mėginęs pasiekti P.Lawreniukas, kuris nė trupučio nekalba anglų kalba.

Jam buvo tikras šokas, kai įsėdęs į taksi ir paprašęs parvežti jį namo, pamatė persikreipusį vairuotojo veidą.

„Apgailestauju, pone, bet aš nesuprantu lenkų kalbos“, – atsakė taksi vairuotojas.

Tik išgirdęs atsakymą svetima kalba, senjoras susiprato, kad nusileido ne tame oro uoste. Blogiausia, kad pinigai, kuriuos jis buvo pasiėmęs kelionei, buvo beveik pasibaigę, telefonas svetimoje šalyje neveikė, o ir čionykštės kalbos P.Lawreniukas nesuprato.

Laimei, senjorą, mėginantį susikalbėti su oro uosto informacijos centru, išgirdo viena ten buvusi lenkė, kuri padėjo jam susisiekti su dukra ir papasakoti apie nutikusį kuriozą.

Galėjo baigtis ir blogiau

Lucyna Lawreniuk, 34 metų pasiklydusio pensininko dukra, patyrė tikrą šoką išgirdusi, kur atsirado jos tėvas.

„Kai man paskambino ir pasakė, kad mano tėtis atsidūrė Lenkijoje, pagalvojau, kad kažkas juokauja! Tada apsiverkiau, nes be galo susijaudinau – jis buvo visiškai vienas svetimoje šalyje. Nesuprantu, kaip niekas nepastebėjo, kad žmogus yra ne tame lėktuve“, – kalbėjo senjoro dukra.

Tiesa, ji labai apsidžiaugė, kai pamatė, kad tą dieną iš Maltos buvo vykdomas tiesioginis skrydis į Gdanską ir skubiai nupirko tėčiui bilietą.

„Net neįsivaizduoju, kaip jam baisu turėjo būti... O jeigu jis būtų patyręs širdies smūgį? Viskas galėjo baigtis daug blogiau...“ – prisiminė įvykį L.Lawreniuk.

Įmonės „Swissport“, aptarnaujančios „Ryanair“ avialinijas, atstovas spaudai patvirtino žinantis apie šį incidentą ir patikino, kad vidinis tyrimas dėl jo jau yra pradėtas. Kol kas nėra aišku, kaip tokia situacija apskritai galėjo įvykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.