Verslą galima pradėti ir su nedideliu kapitalu, svarbiausia – vienas dalykas

Pradėti savo verslą visada sunku, net ir turint pakankamai kapitalo. O jei pinigų trūksta, problemų iškyla kur kas daugiau. Internetas mirga įvairiausiais patarimais, kaip kukliai gyvenant tapti turtingu, kaip valdyti savo gamybą, nebūnant specialistu, ir daugybe kitų. Ypač daug specialistų, patariančių, kaip pradėti privatų verslą. Patarimų čia galima rasti įvairiausių, daugelis jų yra aiškiai diletantiški, kai kuriais galima pasinaudoti. Kuo žmonės vyresni, tuo kritiškiau jie vertina šias rekomendacijas ir tuo dažniau remiasi savo asmenine patirtimi, rašo portalas 1rre.ru ir padeda Rusijos žmonėms teisingai susiorientuoti ir nepasiklysti šioje patarimų jūroje. Nemaža jų dalis gali būti naudinga ir norintiems savo verslą pradėti lietuviams.

  Pradėti savo verslą visada sunku, net ir turint pakankamai kapitalo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
  Pradėti savo verslą visada sunku, net ir turint pakankamai kapitalo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
  Pradėti savo verslą visada sunku, net ir turint pakankamai kapitalo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
  Pradėti savo verslą visada sunku, net ir turint pakankamai kapitalo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
  Pradėti savo verslą visada sunku, net ir turint pakankamai kapitalo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
  Pradėti savo verslą visada sunku, net ir turint pakankamai kapitalo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 4:44 PM

Pirmasis patarimas, skirtas išimtinai Rusijos piliečiams – paimti banke pinigus, kurie skiriami pradedančiajam verslininkui. Bankas duoda 100 tūks. rublių (1325 Eur), kurių nereikia grąžinti valstybei, tačiau reikia laikytis tam tikros ataskaitų teikimo ir registravimo tvarkos. Galima gauti paskolą įkeitus butą – daugelis verslininkų šia galimybe pasinaudoja, kai kuriems tai padeda atsistoti ant kojų.

Naudingu galima pavadinti patarimą teisingai pasirinkti sąskaitas aptarnausiantį banką: skirtingi bankai savo klientams siūlo skirtingas sąlygas, komisinius, tarifus, premijas ir lengvatas. Svarbu gerai išanalizuoti visus pasiūlymus ir pasirinkti pačias geriausias sąlygas.

Keletas patarimų yra susiję su naudojimusi informacinėmis technologijomis, kad būtų galima taupyti lėšas nesamdant buhalterio ir savarankiškai aptarnaujant abipusius atsiskaitymus. Dabar visa tai galima suderinti mobiliosiose programėlėse ir pačiam išmokti tvarkyti savo finansinę veiklą.

Neprotingas atrodo patarimas pirkti naudotą organizacinę techniką ir senus baldus naujam biurui. Pirma, su technika iš karto iškils aptarnavimo problemų, o neišvaizdus interjeras atstums potencialius klientus ar partnerius.

Pati patalpų nuoma iš tikrųjų ne visada reikalinga. Čia yra galimybė sutaupyti, jei bus dirbama iš namų ar periodiškai išsinuomojamas kambarys verslo deryboms biurų centre.

Norint dirbti sėkmingai dabar naudinga turėti savo interneto svetainę. Patarimas susikurti ją pačiam pagal siūlomą šabloną yra neproduktyvus. Profesionali svetainė, žinoma, kainuos tam tikrą pinigų sumą, tačiau dirbant nekils problemų. Geriau kuo greičiau pradėti skelbti informaciją apie naują verslą ir pabandyti susigrąžinti patirtas išlaidas, o ne kelias savaites vargti ir sukurti silpną programinės įrangos produktą, kurį ateityje reikės nuolat keisti.

Protingiausiu galima laikyti patarimą kruopščiai ir apgalvotai rinktis savo naujos verslo įmonės mokesčių sistemas. Geriausia iš anksto pasikonsultuoti su mokesčių inspekcija ir pasinaudoti galimybėmis, kurias valstybė teikia verslininkams, pataria portalas „1rre.ru“ ketinantiems pradėti savo verslą.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.