R. Masiulis: jei VTEK nuspręstų, kad A. Vaitkus pažeidė etiką, toliau jis dirbti negalėtų

Jei Valstybinė tarnybinės etikos komisija (VTEK) nuspręs, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus pažeidė tarnybinę etiką, toliau jis dirbti negalės, Eltai sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.<br>T.Bauro nuotr.
Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-19 10:23

„Reikia suprasti, kad šitos išvados yra labai rimtos, ir net jei ypatingai gerai dirbančiam žmogui dėl tam tikrų aplinkybių susiklosto situacija, kad tarnybinė etika gali būti pažeista ir įmonės reputacijai gali grėsti pavojus, tai reikia suprasti, kad po šitų išvadų negalima dirbti. Bet reikia išvadų sulaukti", - Eltai sakė R. Masiulis.

Pasak ministro, konfliktas iki savivaldos rinkimų pabaigos yra suvaldytas, nes A. Vaitkus yra nusišalinęs nuo sprendimų, susijusių su įmonių vadovais, su kuriais jis galėjo turėti galimai neskaidrių ryšių.

Pats R. Masiulis informacijos apie A. Vaitkaus korupcinius ryšius nei iš specialiųjų tarnybų, nei iš miesto bendruomenės nebuvo gavęs.

„Apie pono Vaitkaus korupcinius ryšius ar blogą veiklą informacijos nei iš specialiųjų tarnybų, nei iš miesto bendruomenės, nei iš tų politikų nebuvome gavę. Uosto rezultatai labai geri, net sakyčiau ypatingai geri. Tai vienintelis augantis uostas Baltijos valstybėse, finansiniai rezultatai puikūs. Vadovas puikiai tvarkėsi", - sakė R. Masiulis.

Vasario pradžioje LRT Tyrimų skyrius paskelbė publikaciją, kurioje aprašoma, kaip kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašu į Klaipėdos merus kandidatuojantį valstybės įmonės Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinį direktorių Arvydą Vaitkų parėmusiems uoste veikiantiems verslininkams buvo sudaromos palankesnės sąlygos vykdyti veiklą.

Tiesa, Klaipėdos valstybinis jūrų uostas sako, kad skleidžiama informacija apie tai, jog vienos kompanijos sulaukia didesnių uosto direkcijos investicijų nei kitos, yra tikrovės neatitinkanti.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Audronius Ažubalis, Laurynas Kasčiūnas ir Arvydas Anušauskas anksčiau pranešė, kad kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) bei Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT), prašydami atlikti tyrimą dėl galimos korupcinio pobūdžio veikos ir viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimų Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste.

Kornelija Mykolaitytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.