Miško žemės pardavėjams – nauji draudimai

 Miško žemę norintiems parduoti savininkams Seimas grasina naujais apribojimais. Siūloma, kad jie nuo rugsėjo nebegalėtų nustatyti kai kurių sklypo pardavimo sąlygų.

 Miško žemę norintiems parduoti savininkams Seimas grasina naujais apribojimais. Siūloma, kad jie nuo rugsėjo nebegalėtų nustatyti kai kurių sklypo pardavimo sąlygų.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Miško žemę norintiems parduoti savininkams Seimas grasina naujais apribojimais. Siūloma, kad jie nuo rugsėjo nebegalėtų nustatyti kai kurių sklypo pardavimo sąlygų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-24 16:44

Pavyzdžiui, jie negalėtų reikalauti, kad pirkėjas, turintis pirmumo teisę ir norintis įsigyti besiribojančią valdą, pirktų visą sklypą. Ši išimtis nebūtų taikoma, kai visi parduodami sklypai ribojasi tarpusavyje. 

Pakeitimo iniciatoriai sako, kad dabar žmonės, dėl finansinių ar kitų priežasčių negalintys įsigyti viso žemės ploto, negali įsigyti ir vien besiribojančios valdos. 

Seimo Aplinkos apsaugos komitetas yra pritaręs tokiai Miškų įstatymo pataisai. Dabar dėl jos balsuos Seimas. 

„Jeigu pardavėjo parduodama žemė yra per kelis masyvus, kad parduoti vienam pirkėjui visus tuos masyvus kartu, kad nebūtų tokios prievolės, kad galėtų pardavinėti atskirai“, – Aplinkos apsaugos komitete aiškino vienas pataisos iniciatorių „valstietis“ Kęstutis Bacvinka. 

Komiteto vadovas Juozas Imbrasas prognozuoja, kad pakeitimas bus naudingas ir pirkėjui, ir pardavėjui, nes prekiauti miško žeme taps lengviau.     

Pirmumo teisę pirkti žemę dabar turi sklypo bendraturčiai ir asmenys, esantys miško žemės, kuri ribojasi su pardavėjo sklypu, savininkai. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.