„Commerzbank“ planuoja atleisti iki 2 tūkst. darbuotojų – žiniasklaida

Antras pagal dydį Vokietijos bankas „Commerzbank“ planuoja restruktūrizavimo metu savo darbuotojų skaičių iki 2022 ar 2023 metų sumažinti 2 tūkst. žmonių, rašo agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais.

 „Commerzbank“ vadovybė dėl mažų palūkanų normų euro zonoje ir pasaulio bei Vokietijos ekonomikos augimo lėtėjimo pastaruoju metu aktyviai ieško naujų būdų mažinti išlaidas.<br> Wikimedia nuotr.
 „Commerzbank“ vadovybė dėl mažų palūkanų normų euro zonoje ir pasaulio bei Vokietijos ekonomikos augimo lėtėjimo pastaruoju metu aktyviai ieško naujų būdų mažinti išlaidas.<br> Wikimedia nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-23 14:18

Jų duomenimis, apie šiuos planus gali būti paskelbta jau rugsėjį, kai banko vadovas Martinas Zielke pristatys naują banko plėtros strategiją.

„Commerzbank“ vadovybė dėl mažų palūkanų normų euro zonoje ir pasaulio bei Vokietijos ekonomikos augimo lėtėjimo pastaruoju metu aktyviai ieško naujų būdų mažinti išlaidas.

Kiek anksčiau šią savaitę buvo pranešta apie tai, jog „Commerzbank“ svarsto galimybę uždaryti 100–200, arba 10–20 proc., savo skyrių.

Šių metų balandį „Commerzbank“ ir „Deutsche Bank“ nutraukė derybas dėl galimo susijungimo, sužlugdę Berlyno viltis finansų sektoriuje sukurti „nacionalinį lyderį“.

„Atlikę kruopščią analizę, padarėme išvadą, jog šis sandoris neduotų pakankamai naudos“, kuri pagrįstų su tokiu sudėtingu sandoriu susijusią riziką ir išlaidas, tuomet pareiškė „Deutsche Bank“ generalinis direktorius Christianas Sewingas (Kristianas Zaivingas) ir „Commerzbank“ vadovas M. Zielke.

„Deutsche Bank“ ir „Commerzbank“ dėl galimo susijungimo derėjosi nuo kovo vidurio.

O birželį pasklido žinia apie tai, jog Vokietijos vyriausybė, norinti sukurti Europos finansų rinkos „sunkiasvorį“, be kita ko, svarsto galimybę susijungti „Commerzbank“ ir Nyderlandų „ING Groep“.

Vokietijos vyriausybė valdo apie 15,5 proc. „Commerzbank“ akcijų ir yra didžiausia šio banko akcininkė.

Per pastaruosius dvylika mėnesių banko kapitalizacija sumažėjo beveik 40 proc. iki 6,29 mlrd. eurų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.