Švedija paskelbs „Swedbank“ ir SEB pinigų plovimo tyrimo išvadas vėliau nei planuota

Švedijos finansų priežiūros institucija (šved. Finansinspektionen, FI) penktadienį pranešė, kad paskelbs tyrimo dėl įtariamo pinigų plovimo Baltijos šalyse išvadas keliais mėnesiais vėliau nei planuota anksčiau – iki kitų metų pradžios, pranešė naujienų agentūra „Reuters“.

Baltijos šalių finansų priežiūros institucijų atliekamą bendrą Švedijos bankų „Swedbank“ ir SEB tyrimą iš pradžių buvo numatyta baigti spalio mėnesį. <br>J. Stacevičiaus nuotr.
Baltijos šalių finansų priežiūros institucijų atliekamą bendrą Švedijos bankų „Swedbank“ ir SEB tyrimą iš pradžių buvo numatyta baigti spalio mėnesį. <br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2019, 3:38 PM

Baltijos šalių finansų priežiūros institucijų atliekamą bendrą Švedijos bankų „Swedbank“ ir SEB tyrimą iš pradžių buvo numatyta baigti spalio mėnesį.

„Švedijos finansų priežiūros institucija planuoja paskelbti tyrimų rezultatus iki kitų metų pradžios – vėliau, nei buvo pranešama anksčiau. Pagrindinė termino nukėlimo priežastis yra didelė tyrimo medžiagos apimtis“, – teigiama institucijos pranešime.

Finansų prievaizdė pareiškė, kad atlikdama bankų įgyvendinamo pinigų plovimo rizikos valdymo ir kontrolės Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje tyrimą, liepos mėnesį ji išsiuntė pranešimus SEB ir „Swedbank“.

„Kaip jau buvo pranešama anksčiau, FI atlieka tyrimą dėl šių bankų vykdomos pinigų plovimo rizikos valdymo ir kontrolės Baltijos šalyse bendradarbiaudama su Estijos, Latvijos ir Lietuvos priežiūros institucijomis. Tai reiškia, kad minėtos institucijos koordinuoja savo veiklą ir dalijasi informacija bei vertinimais. Tai yra reikalinga tam, kad galėtume gauti išsamesnės informacijos apie padėtį bankų padaliniuose Baltijos šalyse“, – rašoma pranešime.

„Švedijos finansų priežiūros institucijos atliekamas tyrimas yra skirtas įvertinti pinigų plovimo rizikos valdymą ir kontrolę Švedijos bankų padaliniuose Baltijos šalyse nuo 2007 metų. Baltijos šalių institucijos vienu metu atlieka tyrimus ir kitą priežiūros veiklą, siekdamos įvertinti kiekvienos patronuojamosios įmonės atitiktį vietos įstatymams“, – pažymėjo finansų prievaizdė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.