Konkurencijos taryba: „Panevėžio melioracija“ ir „Biržų ranga“ turi susimokėti baudas

Už kartelinius susitarimus savivaldybių viešuosiuose pirkimuose nubaustos bendrovės „Panevėžio melioracija“ ir „Biržų ranga“ turi susimokėti jos skirtas 578,7 tūkst. eurų baudas, tuo metu dėl „Pasvalio melioracijai“ ir „Jadranai“ skirtų 399,2 tūkst. eurų baudų Konkurencijos tarybai nurodyta spręsti dar kartą.

Konkurencijos taryba pranešė, kad tris atskiras bylas išnagrinėjęs Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) „Panevėžio melioracijos“ ir „Biržų rangos“ skundus dėl baudų sumažinimo atmetė kaip nepagrįstus ir paliko jos skirtas atitinkamai 209,8 tūkst. ir 368,9 tūkst. eurų baudas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Konkurencijos taryba pranešė, kad tris atskiras bylas išnagrinėjęs Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) „Panevėžio melioracijos“ ir „Biržų rangos“ skundus dėl baudų sumažinimo atmetė kaip nepagrįstus ir paliko jos skirtas atitinkamai 209,8 tūkst. ir 368,9 tūkst. eurų baudas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2019, 12:29 PM

Konkurencijos taryba pranešė, kad tris atskiras bylas išnagrinėjęs Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) „Panevėžio melioracijos“ ir „Biržų rangos“ skundus dėl baudų sumažinimo atmetė kaip nepagrįstus ir paliko jos skirtas atitinkamai 209,8 tūkst. ir 368,9 tūkst. eurų baudas. 

„Teismas paskelbė, kad taryba įmonėms tinkamai pritaikė ekonomines sankcijas ir galutines baudas sumažino po 10 proc., atsižvelgusi į lengvinančią aplinkybę, kad jos pripažino esmines pažeidimo aplinkybes. VAAT pripažino, kad baudos pagrįstai nebuvo daugiau sumažintos, nes įmonės neatliko jokių papildomų veiksmų, kurie padėtų atlikti tyrimą ir nepateikė jokios tyrimui reikšmingos papildomos informacijos“, – teigiama Konkurencijos tarybos pranešime.

„Pasvalio melioracijos“ ir „Jadranos“ skundus VAAT patenkino iš dalies ir grąžino Konkurencijos tarybai spręsti klausimą dėl įmonėms skirtos baudos apskaičiavimo ir paskyrimo. Konkurencijos taryba šį VAAT sprendimą ketina skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Konkurencijos taryba birželį paskelbė, kad bendrovės „Pasvalio melioracija“, „Jadrana“, „Panevėžio melioracija“ ir „Biržų ranga“, užuot konkuravusios, susitarė, kokias darbų kainas siūlyti Pasvalio, Panevėžio ir Biržų rajono savivaldybių 2012–2017 metais organizuotuose 25 viešuosiuose pirkimuose kelių ir gatvių remonto bei melioracijos darbams pirkti.

Įmonės sudarydavo sąlygas viena kitai laimėti skirtingose teritorijose: Panevėžio rajone – „Panevėžio melioracijai“, Biržų rajone – „Biržų rangai“, Pasvalio rajone – tų pačių akcininkų valdomoms bendrovėms „Pasvalio melioracija“ arba „Jadrana“.

Už Konkurencijos įstatymą iš viso 977,9 tūkst. eurų sankcijomis nubaustos įmonės pripažino pažeidimus, tačiau teisme ginčijo baudų dydžius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.