B. Gruževskis: prezidento pasisakymas apie Laukinius Vakarus neigiamai veikia Lietuvos įvaizdį

Darbo rinkos tyrimų instituto vadovas Boguslavas Gruževskis sako, kad prezidento Gitano Nausėdos pasisakymas, kad Lietuvoje pernelyg ilgai ekonomikoje leista klostytis Laukinių Vakarų principams, daro neigiamą įtaką Lietuvos įvaizdžiui.

Darbo rinkos tyrimų instituto vadovas Boguslavas Gruževskis sako, kad prezidento Gitano Nausėdospasisakymas, kad Lietuvoje pernelyg ilgai ekonomikoje leista klostytis Laukinių Vakarų principams, daro neigiamą įtaką Lietuvos įvaizdžiui.<br>D.Umbraso nuotr.
Darbo rinkos tyrimų instituto vadovas Boguslavas Gruževskis sako, kad prezidento Gitano Nausėdospasisakymas, kad Lietuvoje pernelyg ilgai ekonomikoje leista klostytis Laukinių Vakarų principams, daro neigiamą įtaką Lietuvos įvaizdžiui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Malvina Baužytė, ELTA

2020-01-20 17:14

„Pirmiausia noriu atkreipti dėmesį, kad aukšto rango pareigūnams yra netikslinga naudoti neigiamus epitetus savo šalies atžvilgiu, nes jie gali greitai būti pakartoti pasaulio žiniasklaidos, ir tai daro neigiamą poveikį Lietuvos įvaizdžiui, (...) perteikia neigiamą nuostatą“, – laidoje „DELFI diena“ sakė jis.

Visgi, kaip teigia B. Gruževskis, jis pats pritaria prezidento nuomonei dėl Laukinių Vakarų. Anot jo, galima išskirti ir sektorius, kuriuose situacija yra prasčiausia.

„Pirmiausia iš ekonominės srities tai būtų energetika. Kalbant apie atvežtinio kuro panaudojimo mastus, jie mažai sumažėję. Kitas lygmuo būtų gyventojų vartojimas, kalbu apie aukštas kainas (...), taip pat (...) smulkaus žemės ūkio smukimas per pastaruosius laikotarpius. Tie tradiciniai dalykai – nelygybė, skurdas ir, aišku, žemi atlyginimai, žemas gyvenimo lygis, ypač efektyviai besivystančios ekonomikos ir aukšto BVP augimo tempo atžvilgiu“, – „DELFI dienoje“ tikino jis.

ELTA primena, kad penktadienį prezidentas Kaune teigė, kad Lietuvos ekonomikoje per ilgai leista klostytis Laukinių Vakarų principams.

„Atėjo metas pasakyti, kad padarėme klaidą, pernelyg ilgai ekonomikoje leidę klostytis Laukinių Vakarų principams ir santykiams. Ten, kur viešpatauja geriau ginkluoti ir turintys daugiau pažinčių, nelieka vietos mažesniems, silpnesniems – ir mąstantiems apie bendrąjį gėrį“, – sakė G. Nausėda.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?