Patvirtinti nauji paukščių gripo protrūkiai, vienas židinys – Lenkijoje

Didelio patogeniškumo paukščių gripo (H5N8) protrūkiai patvirtinti dar trijuose paukščių ūkiuose Lenkijoje, Rumunijoje ir Čekijoje, praneša Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Antras paukščių gripo protrūkis Rumunijoje užfiksuotas Maramures regione esančiame vištų dedeklių ūkyje. Jame buvo laikoma daugiau kaip22,7 tūkst. paukščių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Antras paukščių gripo protrūkis Rumunijoje užfiksuotas Maramures regione esančiame vištų dedeklių ūkyje. Jame buvo laikoma daugiau kaip22,7 tūkst. paukščių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2020, 5:09 PM, atnaujinta Jan 20, 2020, 7:12 PM

Pranešama, kad Lenkijoje naujas ligos protrūkis nustatytas Ostruvo rajone, ūkyje, kuriame buvo laikoma per 6,6 tūkst. ančių.

Antras paukščių gripo protrūkis Rumunijoje užfiksuotas Maramures regione esančiame vištų dedeklių ūkyje. Jame buvo laikoma daugiau kaip 22,7 tūkst. paukščių.

Pirmą kartą ligos protrūkis šiais metais pasireiškė ir Čekijoje (Vysocina regione). Šioje šalyje židinys užfiksuotas smulkiame ūkyje, kur buvo laikoma 15 naminių paukščių.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, pastarąjį mėnesį paukščių gripo protrūkių iš viso užregistruota penkiose ES valstybėse, 19-oje paukščių ūkių ir 1 atvejis laukinėje faunoje. Šiuose ūkiuose auginti per 393 tūkst. paukščių buvo sunaikinti, o aplinkui patvirtintus protrūkių židinius nustatytos apsaugos ir priežiūros zonos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.