Įmonės Lietuvoje dėl koronaviruso grėsmės imasi papildomų priemonių

Privačios ir viešosios šalies įmonės skelbia besiimančios papildomų veiksmų, kylant grėsmei dėl koronaviruso.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kornelija Mykolaitytė, Dainora Karklytė, ELTA

Feb 26, 2020, 5:44 PM

Grupė SBA, jungianti baldų gamybos, nekilnojamojo turto, tekstilės ir kitas įmones, pranešė, kad siekdama apsaugoti darbuotojus, ėmėsi būtinų prevencinių priemonių.

„Padidinome dezinfekcinio skysčio prieinamumą – ne tik sanitariniuose mazguose, bet ir valgyklose, bendrose poilsio zonose, rūbinėse, gamybinėse patalpose ir pan.“, – komentare žiniasklaidai teigia SBA grupės personalo vadovas Edis Kasperavičius.

Pasak jo, darbuotojams buvo priminta svarbiausia informacija apie užkrečiamųjų ligų profilaktiką, taip pat papildomai išplatinta detalesnė informacija su Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijomis dėl higienos ir dėl galimų veiksmų pajutus ligos simptomus.

Anot E. Kasperavičiaus, grupės įmonėse esantys medicinos punktai turi medicininių kaukių, o trečiadienį pradėtas organizuoti ir respiratorių pirkimas grupės mastu.

„Taip pat visiems mūsų darbuotojams, grįžtantiems iš atostogų Italijoje ar kitų regionų, kuriuose nustatyti koronaviruso atvejai, nurodome dvi savaites dirbti iš namų ir stebėti savo sveikatą. Jei nuotolinio darbo galimybės nėra, rekomenduojame pasinaudoti nedarbingumo pažymomis ar atostogomis“, – sakė E. Kasperavičius.

„Susisiekimo paslaugos“ informuoja apie papildomą autobusų ir troleibusų dezinfekciją

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ visuomenę taip pat informavo, kad imasi papildomų dezinfekcijos priemonių, siekiant užtikrinti viešojo transporto švarą – autobusai ir troleibusai bus valomi stipresniais dezinfekcijos valikliais, salonus dienos metu galinėse maršrutų stotelėse dezinfekuos mobilios valytojų brigados, o keleiviai apie higienos rekomendacijos bus informuojami kelionių metu.

Kaip įmonė skelbia savo feisbuko paskyroje, be iki šiol autobusų ir troleibusų valymui naudojamo šarminio valiklio, bus pasitelkiami dar stipresnio dezinfekcinio poveikio valikliai, kurie yra naudojami ir medicinos įstaigose.

„Be to, viešojo transporto vairuotojams dalinamos dezinfekcinės servetėlės, jog jie galėtų dažniau valyti savo darbo vietos paviršius, rankas, taip užtikrinant higieną“, – rašoma „Susisiekimo paslaugų“ paskyroje feisbuke.

Įraše taip pat informuojama, kad „Vilniaus viešasis transportas“ pradėjo organizuoti 4 mobilias valytojų brigadas, kurios važinės po galinius maršrutų punktus bei dezinfekuos salonus dienos metu. Įmonė taip pat skelbia, kad viešojo transporto keleiviams ir vairuotojams nuolat teikiama informacija ir rekomendacijos tiek elektroniniu būdu, tiek spausdintomis instrukcijomis.

„Kiekviename viešojo transporto keleivių kontrolės autobusiuke yra sutelktos visos dezinfekcinės priemonės – rankų ir paviršių valymo skysčiai, respiratoriai, vienkartinės pirštinės, šluostės. Dėl šių priemonių naudojimo kiekvienas kontrolės ekipažas instruktuojamas atskirai, taip pat nuolat akcentuojama paviršių dezinfekavimo ir vėdinimo svarba – tokios taisyklės taikomos nuolat. Vyriausieji brigados kontrolieriai seka minėtų priemonių atsargas tarnybiniame transporte“, – pabrėžiama „Susisiekimo paslaugų“ įraše.

Taip pat pažymima, kad Vilniaus miesto savivaldybės ir Vilniaus visuomenės sveikatos biuro specialistų paruoštos rekomendacijos per pasitarimus yra aptariamos gyvai, taip pat iškabintos darbuotojų susirinkimo vietoje.

Trečiadienį Vyriausybė dėl koronaviruso grėsmės paskelbė ekstremalią padėtį.

Koronaviruso epidemijai kilus Šiaurės Italijoje, apie sukėlėją praneša vis daugiau Europos šalių. Apie Covid-19 atvejus antradienį skelbė Austrija, Kroatija, žemyninė Ispanija, Šveicarija ir Graikija. Virusas gresia išplisti ir Persijos įlankose regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.