Graikija atidarė parduotuves, bet pridiktavo ir sąlygų

Graikija pirmadienį vėl atidarė parduotuves. Vyriausybė šį žingsnį argumentavo sumažėjusiu naujų koronaviruso atvejų skaičiumi, tačiau paragino piliečius ir toliau laikytis griežtų priemonių.

Graikai jau gali apsipirkti visose parduotuvėse.<br>„Scanpix“ nuotr.
Graikai jau gali apsipirkti visose parduotuvėse.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

dpa-ELTA

Jan 18, 2021, 6:35 PM

„Jei taisyklių nebus laikomasi, mes neturėsime kito pasirinkimo, kaip vėl jas uždaryti“, – pirmadienį kalbėdamas TV stočiai „Skai“ sakė šalies vicepremjeras Adonis Georgiadis.

Jis teigė manąs, kad naujų infekcijų skaičius dabar ims augti.

„Kitaip nebūna, nes atvėrus  ekonomiką ir dėl to įvyksta daugiau kontaktų“, – kalbėjo vicepremjeras. Tačiau su nedideliu pakilimu esą pavyks susitvarkyti, šiuo metu intensyvios terapijos skyriuose užimta tik apie pusė lovų. „Tačiau jei (atvejų) didėjimas bus per didelis, vėl reikės griežtesnių priemonių“, – pridūrė A. Georgiadis.

Nuo pirmadienio atsidarius parduotuvėms, jos turi užtikrinti 25 kvadratinių metrų plotą vienam asmeniui.

Regionuose, kur infekcijų skaičiai yra dideli, parduotuvės priims užsakymus iš klientų internetu ar telefonu. Tada atvykę pirkėjai prekes atsiims prie parduotuvių. Taip norima išvengti žmonių spietimosi prekybos vietose.

11 mln. gyventojų turinti Graikija nėra pandemijos paveikta taip smarkai kaip kitos ES šalys. Sekmadienį pranešta apie 237 naujas infekcijas. Iki šiol mirė 5469 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.