Į naują „Lidl“ per karantiną minios sulėkė pirkti ne tik pigių bananų – vieną prekę nušlavė nuo lentynos iškart „Lidl“ tikina, kad imtasi papildomų priemonių

Prie naujai atvertos parduotuvės sostinėje, Pavilnyje susidariusios spūstys sukėlė šurmulį socialiniuose tinkluose. Žmonės piktinosi, kad parduotuvėn pirkėjai buvo viliote viliojami net per karantiną. Mat joje buvo tokių nuolaidų, kurios patrauklios net ir ne itin mėgstantiems lankytis parduotuvėse žmonėms.  

Parduotuvės atidarymo dieną prie „Lidl“ driekėsi eilė.<br>„Lidl“ feisbuko nuotr.
Parduotuvės atidarymo dieną prie „Lidl“ driekėsi eilė.<br>„Lidl“ feisbuko nuotr.
Parduotuvės atidarymo dieną prie „Lidl“ driekėsi eilė.<br>„Lidl“ feisbuko nuotr.
Parduotuvės atidarymo dieną prie „Lidl“ driekėsi eilė.<br>„Lidl“ feisbuko nuotr.
Parduotuvės atidarymo dieną prie „Lidl“ driekėsi eilė.<br>„Lidl“ feisbuko nuotr.
Parduotuvės atidarymo dieną prie „Lidl“ driekėsi eilė.<br>„Lidl“ feisbuko nuotr.
Parduotuvės atidarymo dieną prie „Lidl“ driekėsi eilė.<br>„Lidl“ feisbuko nuotr.
Parduotuvės atidarymo dieną prie „Lidl“ driekėsi eilė.<br>„Lidl“ feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 22, 2021, 6:33 PM, atnaujinta Jan 23, 2021, 6:26 PM

Traukia link įrankių

„Nusipirkau puikų elektrinį pjūklelį vaismedžių šakoms genėti“, – kaimynas pasidžiaugia kaskart, kai ką nors naudingo ūkiui parsineša iš „Lidl“ parduotuvės Vilniuje. 

Vyrai paprastai šioje parduotuvėje žingsniuoja linkt tų lentynų, kuriose sukrauti grąžtai, smūginiai sukekliai, suvirinimo aparatai, kampiniai šlifuokliai, veržliarakčių rinkiniai ir kitokios jiems skirtos gėrybės. „Kone visus būtiniausius įrankius susipirkau „Lidl“, – patikino ir kaimynas.

Tos lentynos tapo ir taikiniu ką tik atidarytoje „Lidl“ parduotuvėje sostinėje, Pavilnio rajone.

Mat ir atidarymo dieną sausio 21-ąją, ir penktadienį viena iš patraukliausių prekių buvo perpus pigesni oro kompresoriai.

Joje apsipirkę žmonės vieni per kitus socialiniuose tinkluose dalinosi įspūdžiais ir svarstė, kodėl gi per karantiną eilės prie „Lidl“ lauke „vyniojosi aplink parduotuvę“.

Pasak komentatorių, vos atidarius parduotuvę kone 80 eurų pigesni kompresoriai buvo graibstyte išgraibstyti. Nes pirkėjai juos buvo nužiūrėję reklaminiame atidarymo leidinyje.

Pasipiktino patys pirkėjai

Į naujienų portalo lrytas.lt redakciją kreipėsi Pavilnio gyventojas Remigijus (pavardė redakcijai žinoma, – aut.), kuris pasakojo apie situaciją prie ketvirtadienį atidarytos „Lidl“.

„Gyvenu netoliese, važiuodamas namo, pastebėjau, kad ten stovi būrys žmonių. Išsirikiavę, pasiruošę eiti į parduotuvę. Nustebau, kodėl tiek daug žmonių, juk ne pirma karantino diena, o už „ačiū“ arduotuvės nieko nedalija.

Žmona pasakė, kad tai – naujos parduotuvės atidarymas. Rimtai?

Nuostabą man sukėlė ir parduotuvės savininkai, ir pirkėjai. Kas čia per situacija? Virusas dingo ar išgyvenimo produktų žmonės pritrūko?

Labai keista, kad tiek dėmesio gauna viena parduotuvė, ranka numodama į atsakomybę. Ir žmonės kaip akli avinai puola „mėsą“, – pastabas bėrė vyras.

Jo teigimu, uždaroje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje nuo pat ketvirtadienio ryto virė vietos gyventojų diskusijos dėl naujos parduotuvės, kurios atidarymas sutraukė būrius pirkėjų.

Vis tik gyventojų nuomonės pasidalijo: dalis, kaip ir Remigijus piktinosi atsakingumo stoka, tačiau kita dalis žmonių neslėpė, kad džiaugiasi ilgai lauktos parduotuvės atidarymu.

Nepatenkinti gyventojai stebėjosi, kad dalis kitų, smulkių prekybininkų griežtai laikosi saugumo taisyklių. Gausu ir tokių, kuriems apskritai neleidžiama dirbti, jie nebežino, ar sugebės išlikti – priešingai, nei dideli prekybos tinklai.

Tuo tarpu nemažai žmonių, dalindamiesi nuomonėmis socialiniame tinkle, įžvelgė ir privalumų. Esą, vietos gyventojai turės daugiau vietų kur apsipirkti ir nesibūriuos tik vienoje parduotuvėje.

Taigi komentatoriai užkūrė tikrą pirtį, diskutuodami, kas šiuo atveju kaltesnis: pirkėjų neatsakingumas ir nesąmoningumas ar ne itin tinkamai pasirinktas parduotuvės atidarymo laikas.

Pasiruošė pirkėjų srautui

Pasak „Lidl“ atstovo Valdo Lopetos, parduotuvės atidarymo dieną buvo imtasi papildomų priemonių pirkėjų srautams reguliuoti ir saugumui užtikrinti.

„Pirkėjų srautų reguliavimui buvo pasitelkti papildomi apsaugos darbuotojai, kurie reguliavo pirkėjų srautus tiek lauke prie parduotuvės, tiek ir patenkant į parduotuvės vidų.

Apsaugos darbuotojai taip pat prižiūrėjo, jog lauke pirkėjai laikytųsi saugaus atstumo. Atidarymo dieną buvo papildomai dezinfekuojamos vežimėlių rankenos bei parduotuvės paviršiai, pirkėjai informuojami apie saugumo reikalavimų laikymąsi.

Taip pat nemokamai buvo dalinamos apsauginės veido kaukės. Specialūs pasiūlymai nebuvo taikomi tik atidarymo metu, šie pasiūlymai galioja keturias dienas – nuo ketvirtadienio iki sekmadienio“, – paaiškino V.Lopeta.

Pavilnyje atidaryta „Lidl“ parduotuvė – pirmoji, duris atvėrusi šiemet ir aštuonioliktoji – Vilniuje.

Pagerino infrastruktūrą

„Lidl“ parduotuvės atidarymas prisidėjo ir prie Pavilnio rajono infrastruktūros gerinimo.

Vykdomi kelio atkarpos dalies nuo „Lidl“ parduotuvės iki sankryžos Juodasis kelias-Tolimoji g. tvarkymo darbai.

Taip pat įrengiami visiškai nauji pėsčiųjų ir dviračių takai, bus įrengta saugi pėščiųjų perėja, rekonstruoti gatvės atkarpos lietaus nuotekų tinklai, atnaujinta kelio atkarpos asfaltbetonio danga. Infrastruktūros darbai vykdomi finansuojant Vilniaus miesto savivaldybei.

Statant parduotuvę taip pat atsižvelgta į aplinkinius gyventojus bei jų patogumą – įrengtos akustinės sienelės bei naujos tvoros, kurios apsaugos nuo pašalinių trikdžių.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 54 prekybos tinklo parduotuvės 22-uose šalies miestuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.