Karjerą Danijoje pradėjo nuo pakuotojo, o dabar Kaune suka savo verslą

Kaunietis Gediminas Visockis anksčiau negalėjo nė pagalvoti, kad jo gyvenimas bus taip glaudžiai susijęs su gėlėmis. Tačiau dabar jaunas vyras nuolat sukasi tarp lentynų su gėlėmis savo parduotuvėse.

Kauniečio baldžiaus G.Visockio istorija su gėlėmis prasidėjo atsitiktinai.
Kauniečio baldžiaus G.Visockio istorija su gėlėmis prasidėjo atsitiktinai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2018, 2:37 PM

„Gėlių verslas nėra lengvas. Visada atsiranda ką pataisyti, padėlioti, pagražinti. Prekė irgi ne iš paprastųjų – gali greitai ir sulūžti, ir nuvysti, ir peržydėti“, – pasakojo pašnekovas.

Nors parduotuvėse yra ir daugiau darbuotojų, patį savininką taip pat beveik visada galima čia sutikti.

Išvyko studijuoti į Daniją

G.Visockio istorija su gėlėmis prasidėjo atsitiktinai. Prieš tai baldžiaus amato mokęsis vaikinas vėliau studijavo finansus kolegijoje, ten ir pasitaikė galimybė pagal „Erasmus“ programą išvykti studijuoti į Daniją.

Svečioje šalyje baigęs finansų studijas vėliau dar mokėsi tarptautinės prekybos ir rinkodaros. Gyvendamas Danijoje Gediminas susirado darbą gėlių prekybos įmonėje ir nuo to viskas prasidėjo.

„Iki tol nejaučiau jokio išskirtinio susidomėjimo gėlėmis. Tiesiog tai buvo darbas, padedantis prisidurti pinigų pragyvenimui. Iš pradžių dirbau gėlių pakuotoju“, – apie pirmąją pažintį su gėlių verslu pasakojo pašnekovas.

Tačiau atrodo, kad į šį darbą lietuvis pažiūrėjo labai rimtai, nes ėmė sparčiai kilti karjeros laiptais. Netrukus persikėlė į kitą bendrovę, ten ėmė dirbti ir su studijomis susijusį darbą – buvo atsakingas už didelio masto gėlių prekybą su Rusija ir kitomis Rytų Europos bei Centrinės Azijos šalimis.

Patiko dirbti su gėlėmis

Bet praleidęs Danijoje beveik dešimt metų jis dėl šeiminių aplinkybių turėjo grįžti į Lietuvą.

„Po truputį ieškojau darbo, bet iš tiesų nelabai troškau čia kam nors dirbti, nes žinojau, kad darbdavio ir darbuotojo santykiai Lietuvoje ir Danijoje vis dar labai skiriasi. Galų gale nusprendžiau kurti savo verslą, o kadangi gėlių verslo sritį gerai išmaniau ir turėjau daug ryšių Danijoje, nutariau pamėginti ir čia tuo verstis. Galų gale ir pačias gėles per tiek metų pamėgau, man patiko su jomis dirbti“, – sprendimo priežastis aiškino G.Visockis.

Iš pradžių jis norėjo užsiimti daniškų gėlių importu ir prekiauti didmena, tačiau pradėjęs pokalbius su prekybininkais suprato, kad jie labai atsargiai žiūri į jo siūlomą produktą.

„Daniškos gėlės yra kitokios, nei pas mus dominuojančios olandiškos. Be to, jų kokybė tikrai aukštesnė, o kartu ir kaina šiek tiek didesnė. Bet man vis tiek norėjosi pabandyti, todėl greta nedidelės didmeninės prekybos atidariau ir prekybos kioską Kaune. Vėliau persikėlėme į Šilainių rajoną, o prieš keletą mėnesių atidarėme parduotuvę ir prekybos miestelyje „Urmas“, – apie įsibėgėjantį verslą pasakojo Gediminas.

Vazonai sklendžia ore

Dabar įmonė koncentruojasi į mažmeninę prekybą, nes produkcija išskirtinė ir ją reikia tinkamai pateikti.

„Aš žinau, kaip tai padaryti, o bendrose lentynose pas didžiuosius prekybininkus ji gali greitai pasimesti tarp įprastinio asortimento. O mūsiškis tikrai išskirtinis. Mes turbūt pirmieji į Lietuvą atvežėme gyvų augalų paveikslus, kurie ypač stebina ir žavi pirkėjus. Dabar patys juos čia ir darome“, – teigė G.Visockis.

Kruopščiai sukomponuoti augalai pasodinami tikruose mediniuose rėmuose, o augalų šaknys stilingai pridengiamos gražiais akmenukais.

Kai kuriose kompozicijose įspūdį sustiprina ir rėmuose įstatytas veidrodis, kuriame vaizdas dar kartą atsispindi. Ir tai nėra laikinos kompozicijos, tai tikri kambariniai augalai. Nors jie ir nereiklūs, jiems reikalinga minimali priežiūra: palaistyti, pakirpti, pataisyti, nes jie po truputį auga. Toks paveikslas tampa puikia interjero puošmena, ypač derančia prie skandinaviško stiliaus.

„Visi augalai pas mus atkeliauja iš Danijos“, – pasakojo pašnekovas.

Sugriovė įsitikinimą

Pasak Gedimino, žmonės vis dar atranda jo siūlomą produkciją, todėl daugelis, ypač užėję į naują parduotuvę, nustemba, nes asortimentas kitoks nei įprastinėse gėlių parduotuvėse.

„Labiausiai džiugu, kad žmonės teigiamai priima šias naujoves. Matau, kad yra ne tik tradicinių, įprastų gėlių poreikis. O mes savo ruožtu stengiamės parduoti viską už gerą kainą“, – kalbėjo verslininkas. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda