Gintarė Gurevičiūtė patarė, ką verta aplankyti Balyje ir kaip sutaupyti

Neseniai antrą kartą Balio saloje apsilankiusi TV laidų kūrėja ir vedėja Gintarė Gurevičiūtė turi ką patarti į šią salą susiruošusiems tautiečiams. Ji pataria nešvaistyti pinigų kelionių agentūroms. Geriau rezervuotis brangesnį viešbutį.

 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
 G.Gurevičiūtė.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 17, 2018, 5:22 PM

„Internete gausu informacijos, tad veiklos sąrašas greitai užsipildys ir galėsite mėgautis maloniai leidžiamu laiku. O jei norite, kad kas nors už rankos pavedžiotų po lankytinas vietas, tai saloje kas du metrai yra įsikūrusios vietinės agentūros, kurių darbuotojai už labai nedidelę kainą viską jums parodys ir papasakos. O vakare galėsite grįžti į švarų, tvarkingą ir beprotiškai gražų kambarį!

Išlikite budrūs ir derėkitės. Baliečiai geri ir nuoširdūs, bet nevengia užkelti kainos. Jie pasakydavo kainą, tačiau po penkių minučių išsiderėdavome iki sumos, artimos mūsų pasakytai“, – prisiminė ji.

Balyje motorolerio nuoma parai kainuoja 2 eurus. Masažas – 5 eurus už valandą. Taksi Gintarė rekomenduoja rinktis valstybinį „Blue bird“ – visada važiuoja pagal taksometrą ir neapgaudinėja.

„O jei norite važiuoti dar pigiau – atsisiųskite mobiliąją programėlę „Grab“. Ji veikia panašiai kaip pavėžėjimo paslaugas Lietuvoje teikiantis „Uber“.

Beje, mus buvo užpuolusios beždžionės, tad jei sugalvosite aplankyti beždžionių mišką, rekomenduoju nesinešti net rankinės, namuose palikti akinius ir blizgančius auskarus. Svarbiausia – nežiūrėti joms į akis ir nebandyti užmegzti jokio fizinio kontakto. Ypač motinoms su mažyliais – jos labai aršios. Nors jos nebijo žmonių ir atrodo labai mielos, vis dėlto tai laukiniai gyvūnai“, – pataria garsi moteris.

Gintarė Gurevičiūtė siūlo aplankyti šias salos vietas:

1. Ubudas. Labai unikalus miestelis džiunglėse su daugybe krioklių, šventyklų ir ryžių laukų.

2. Uluvatu. Banglentininkų rojus, nepaprasto grožio uolėti skardžiai.

3. Blangsingos krioklys („Air terjung Blangsinga“). Čia rasite krioklių, sūpynių ir bekraščių panoraminių baseinų. Pakeliui į jį aplankykite ryžių laukus.

4. Aplinkinės salelės – Nusa Lembongango, Gilio salos (Travangan, Air) ir kitos.

5. Anksti ryte verta užkopti į Batūro ugnikalnį ir pasigrožėti ramybe bei didybe.

6. Tiesiog būtina dalyvauti „Kopi Luwak“ – brangiausios pasaulyje kavos – degustacijoje. Kavos pupeles atsirenka mangustai ir jas suėda. Žvėrelio virškinimo trakte pupelės apvirškinamos ir žmonės fermose surenka jų ekskrementus, juos išvalo, dezinfekuoja, įvairiai apdoroja ir galiausiai iš švariai atskirtų pupelių gaminama kava. Skamba bjaurokai, tačiau ši kava yra vertinama visame pasaulyje.

Parengė Indrė Zigmantė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti