Pamatykite: reperis Mato Nesimato klipą nufilmavo ant Nacionalinės bibliotekos laiptų

Neseniai savo trečiąjį solinį albumą „Nesiklauso nesigirdi“ išleidęs ir jo pristatymo koncertui besiruošiantis reperis Mato Nesimato klausytojų dėmesiui pateikia dainos „CV (s)kills“ vaizdo klipą.

 Kadras iš klipo filmavimo.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Kadras iš klipo filmavimo.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 12:40 PM, atnaujinta Apr 25, 2018, 12:46 PM

Paprastai savo kūrinių reikšmės aiškinti nemėgstantis atlikėjas pasakoja, kad kūrinys atsirado iš daugeliui pažįstamos patirties: „Po eilinių savęs ieškojimų staiga atsitokėjau esąs prie darbo biržos durų, į kelis mėnesius siuntinėjamus CV ir motyvacinius laiškus nesulaukiau jokio atsakymo, tad klausiau savęs, ko verti tie visi diplomai ir žinios, jei jų niekam nereikia?“.

Nors darbų paieškos baigėsi, reperis nepamiršo patirtos frustracijos, kuri tapo kertiniu „CV (s)kills“ pamatu.

Kalbant apie vaizdinę kūrinio pusę, Nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos laiptai pasirinkti ne be reikalo – tai simboliška vieta, kur susitinka ir prasilenkia žmonių protai, idėjos ir išmintis.

Autorius užtveria kelią praeiviams, tikėdamasis gauti bent kruopelę atsakymų, o jei ne – tai bent filosofiškai: būti išklausytas.

Klipo gamyba taip pat neapsiėjo be nuotykių. Nors leidimas naudotis šia vieta buvo gautas dvi savaitės iki filmavimo, sutartą dieną kūrybinės komandos laukė staigmena: paaiškėjo, kad tuo pačiu metu čia vyksta nacionalinio diktanto finalas.

Naujasis Mato Nesimato klipas:

Nepaisant trukdžių, visą dėmesys buvo sutelktas į filmavimą: juk operatoriai pasamdyti konkrečiai valandai, suvežta kalnas aparatūros, o kai kas atėjo net pusiau sergantis ir atsiprašęs nuo darbų.

„Be to, ant laiptų netikėtai sutikau lietuvių kalbos mokytoją iš savo mokyklos, kuri kadaise pasakė, jog repas – tai ne muzika. Beliko tik ironiškai nusišypsoti – pasirodo, visata mėgsta krėsti pokštus“, – įspūdžiais dalinosi Mato Nesimato.

Kūrinys pirmąkart gyvai nuskambės jau šį šeštadienį balandžio 28 d. bare „Plum bum“.

Kartu su vakaro kaltininku ant scenos lips Mental Crew, Filmik, Alhi, Sinage, Martynas Kazlauskas, Rasa Murauskaitė.

Vakaro nuotaiką palaikys DJ Justinez, o skirstytis neleis open mic'as. Renginys nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.