Albumo apžvalga. „Tillae“ „Late Night Grocery Shopping“

Šio įrašo geriausia klausytis naktį. To neslepia ir patys Vilniuje kuriančio dueto „Tillae“ nariai, sakantys, kad ši muzika skirta vėlyvais vakarais po prekybos centrus klaidžiojantiems vienišiems romantikams.

Dueto vokalistė G.Sasnauskaitė - Godo.<br>D.Umbraso nuotr.
Dueto vokalistė G.Sasnauskaitė - Godo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2018, 2:22 PM, atnaujinta May 22, 2018, 2:28 PM

Susidomėjimas šia grupe prieš kelis mėnesius padidėjo dėl vienos priežasties. „Tillae“ - tai muzikos kūrėjas, aranžuotojas Jokūbas Tulaba ir vokalistė Goda Sasnauskaitė, kuri šįmet dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje, pasivadinusi Godo ir surengusi vieną įdomiausių bei keisčiausių pasirodymų.

Tiesa, atrankoje skambėjusios dainos „Fire Fountain“ albume nėra, bet ir be jos čia netrūksta įdomių dalykų. Pirmiausia - „Tillae“ nerašo linksmų dainų. Viskas čia gana melancholiška. Muzika - nuo užuominų į soulą („In Search Of It All“) iki elektronikos, ritmenbliuzo ir triphopo. Žodžiu, čia skamba būtent tai, ko galima pradėti klausytis, gulint ant sofos - beveik garantuota, kad nuo tos sofos iki albumo pabaigos taip ir neatsikelsite.

Kartais šie kūriniai graudūs („You Bring The Rain“), kartais - atvirai gašlūs (kūrinyje „13h“ apie savo ar lyrinės herojės kūniškus geismus Goda pasakoja taip atvirai, kaip Lietuvos muzikoje yra gana neįprasta). Kartais į dainas įsivelia įsivaizduojamos žinutės autoatsakiklyje, kartais - kasos aparato garsai.

Tačiau dažnai atrodo, kad ši muzika - pilna visiškai nuogo atvirumo, o tai stebina ir kartais net šiek tiek baugina.

Tiesa, iškart pastebi vieną dalyką, būdingą jauniesiems šių dienų alternatyvininkams. Atrodo, kad vis daugiau jų puikiai moka sudėlioti įdomias aranžuotes, tačiau nebūtinai moka rašyti melodijas.

„Tillae“ irgi neaplenkė šis laikmečio ženklas - muzika kartais atrodo gerokai klampi. Bet šiaip - dar viena įdomi spalva į vis margesnį Lietuvos jaunos kartos kūrybos paveikslą.

Patys „Tillae“ sako, kad jų dainos - sentimentali popmuzika. Tačiau tuo pačiu įrodo, kad „sentimentalu“ nebūtinai reiškia „banalu“.

Įvertinimas - 7 iš 10.

Visos albumo dainos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.