Festivalyje „What‘s Next in Music?“ – muzikos pasaulio aktualijos ir perspektyvios jaunos grupės

Rugsėjo 6-8 dienas kalendoriuje turėtų pasižymėti tie, kurie mėgsta gerą muziką ir domisi muzikos pasaulio aktualijomis.

 Festivalyje, kaip ir kasmet, vyks diskusijos apie muzikos verslą.<br> M.Repečkos nuotr.
 Festivalyje, kaip ir kasmet, vyks diskusijos apie muzikos verslą.<br> M.Repečkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 1:35 PM, atnaujinta Jul 17, 2018, 1:40 PM

Būtent tomis dienomis Lietuvos muzikos verslo asociacija kviečia į festivalį-konferenciją „What‘s Next in Music?“, kurios metu žiniomis dalinsis ir dar neatrastų mūsų šalies muzikinių talentų ieškos profesionalai iš Europos bei Azijos.

Dvi dienas trunkančioje konferencijoje, kuri šiemet vyks Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, pranešimus skaitys ir apie muzikos ateitį diskutuos daugiau nei 40 pranešėjų. Konferencijos rengėjams pavyko į svečius pasikviesti didžiausių festivalių, įrašų kompanijų, muzikos bei vadybos agentūrų atstovus iš Anglijos, Vokietijos, Kroatijos, Suomijos, Pietų Korėjos, Kinijos ir kitų, iš viso net 14, užsienio šalių. 

Pasak vieno iš renginio organizatorių, Lietuvos muzikos verslo asociacijos vadovo Vaido Stackevičiaus, „What‘s Next in Music?“ tikslas – Lietuvos muzikos rinkos vystymas ir švietimas, tad kiekvienais metais renginio metu yra kalbama apie tai, kas aktualu būtent mūsų šalies rinkai bei atlikėjams.  

„Konferencijos metu kartu su užsienio ekspertais nagrinėjame Lietuvos muzikinės rinkos problemas, aktualijas bei perspektyvas, – sako jis. – Džiaugiuosi, jog šiemet į Vilnių atvykti prisikalbinome kinų festivalio „Silk Road“ atstovus, su kuriais Lietuvos muzikos verslo asociacija dar šį pavasarį Šanchajuje pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Taip pat, itin svarbus svečias šiais metais bus Davidas J. Pichilingis – Jungtinės Karalystės įmonės „Modern Sky“ vadovas, festivalių „Liverpool Sound Xity“ Liverpulyje ir „Sound of the Xity“ Pekine organizatorius.“

V.Stackevičius pasakoja, jog kelerius metus vykstantis „What‘s Next in Music?“ festivalis stiprina muzikinius santykius su užsienio šalimis – prisidėjo prie „Colours of Bubbles“, „Sheep Got Waxed“ išvykų koncertuoti į Kiniją, o štai baltarusių festivalis „Freaky Summer Party“ pas save koncertuoti pasikvietė čia atrastas grupes. 

Pirmąjį festivalio „What‘s Next in Music?“ vakarą klube „Tamsta“ karūnuos trys šiuo metu bene populiariausios Lietuvos alternatyviosios scenos grupės – Junior A, „Deeper Upper“ ir „Solo ansamblis“.

Kitomis dienomis, po dieną vykstančių diskusijų, klube „Tamsta“ bei „Loftas Fest“ įsikūrusiose scenose pasirodys virš 30 jaunų, tačiau itin perspektyvių Lietuvos ir Europos grupių. 

Pristatomasis festivalio vaizdo klipas:

Konferencijos rengėjai šiemet tęs bendradarbiavimą su Europos talentų mainų programa ETEP, suteikiančia galimybę grupėms būti pakviestoms pasirodyti užsienio šalių festivaliuose.

Norintieji sudalyvauti konferencijoje „What‘s Next in Music?“ yra kviečiami užsiregistruoti interneto svetainėje: www.wnim.lt

Projektą̨ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė. Jis įgyvendinamas bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros institutu ir Šiaurės ministrų tarybos biuru Lietuvoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.