Albumo apžvalga. „Silverpieces“ „Linger“

Roko grupė „Silverpieces“ repetuoja apleistame Kauno mezgimo fabrike „Silva“ – iš čia ir pavadinimas. Grupės istorija kol kas nėra itin ilga ar turtinga – pernai konkurse „Garažas“ sužibėjusi ketveriukė pasirodė keliuose festivaliuose Lietuvoje ir Lenkijoje, bet daugumai klausytojų kol kas yra negirdėta.

„Silverpieces“ albumas „Linger“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Silverpieces“ albumas „Linger“.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2018, 6:53 PM, atnaujinta Oct 17, 2018, 7:01 PM

Įspėjimas – šiame albume, kuris, beje, įrašytas Didžiojoje Britanijoje, nerasite nieko linksmo. Bet tai nesunku atspėti, užmetus akį į grupės feisbuko paskyrą ir pažvelgus į įkvėpėjų sąrašą. PJ Harvey, „Radiohead“, Nickas Cave'as – visi tie atlikėjai, kurių akimis stiklinė visada yra pusiau tuščia, o ne pusiau pilna.

Vienuolika „Linger“ dainų (visos – anglų kalba) blaškosi kažkur šalia šablonais dvelkiančio niūraus britiško alternatyvaus roko. Kai užsižaidžiama gitaromis, atrodo, kad muzika pasuks į įdomesnes erdves, bet iš esmės čia – kūryba, nenutolstanti nuo žanro taisyklių.

Vokalistė Agnė Kirslienė turi gana išraiškingą balsą. Albume sukuriama nerimo ir melancholijos nuotaika – vientisa. Per pirmas dvidešimt minučių ji sukuria įspūdį, kad ši muzika kurta su mintimis, jog kažkas aplink yra labai, labai negerai. Muzika apie liūdesį, nusivylimą ir geismą.

Skambesys kartais pasuka į agresyvesnę pusę („Unfinished Sentence“, „Leave My Temple“). Tačiau didžiąją laiko dalį tai - duoklė tamsai ir naktiniams pamąstymams apie tai, jog viskas gyvenime sumauta. Reikia pripažinti, jog visa tai atrodo gana vienoda – vienintelis įdomesnis eksperimentas yra albumo viduryje skambanti švelni rauda „Moss“, kuri tetrunka minutę.

Būtų įdomu pamatyti tas patalpas mezgimo fabrike – galbūt praverstų išlįsti iš rūsio ir pamatyti daugiau dienos spalvų. Pirma mintis išklausius – galbūt grupė paskubėjo įrašyti šį albumą. „Linger“ skamba kaip dainų užuomazgų rinkinys – tačiau muzikinių ir teksto kabliukų, kurie šiuos kūrinius verstų sukti dar ir dar sykį, tiesiog trūksta.

Įvertinimas – 6 iš 10.

Visos albumo dainos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.